Nieuwe ambassadeur voor ECF

Toine van Peperstraten heeft zich als ambassadeur aan de internationaal werkende oogzorg organisatie Eye Care Foundation verbonden. “Zonder bril had ik mijn middelbare school niet gehaald” aldus de presentator. “Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om niet of nauwelijks te kunnen zien. Daarom ben ik ambassadeur voor de Eye Care Foundation. Zij geven mensen in Nepal, Laos, Cambodja, Vietnam, Tanzania, Rwanda en Zambia hun zicht op een beter leven terug.”

Eye Care Foundation 35 jaar

Ter gelegenheid van het 35 jaar bestaan van Eye Care Foundation zal Toine in augustus een bezoek brengen aan het kantoor van ECF in Tanzania. “Of het nou voor ver weg is, of dichtbij, mensen hebben hun zicht nodig om te kunnen leven en meedoen. Ik kijk er naar uit om de collega’s van ECF in de landen te ontmoeten en meer te horen over de uitdagingen waarmee zij in hun werk in het veld worden geconfronteerd.”. Daarnaast zal Toine betrokken zijn bij de viering van het 35 jaar bestaan in Nederland op 28 augustus 2019.

Over Eye Care Foundation

Toine van Peperstraten en Pol Sambath
Toine van Peperstraten en de in Nederland op bezoek zijnde directeur Eye Care Foundation Cambodja en Laos, Pol Sambath.

Eye Care Foundation richt zich op het voorkomen van onnodige blindheid en slechtziendheid. Wereldwijd zijn er 285 miljoen mensen met een visuele handicap. 39 miljoen van deze mensen zijn blind, 246 miljoen zijn slechtziend. Maar liefst 90% van de mensen met een visuele handicap woont in een ontwikkelingsland. In ontwikkelingslanden leidt blindheid tot grote economische en sociale problemen. Blinde mensen kunnen doorgaans zelf niet meer werken en zijn afhankelijk van familieleden en vrienden. 80% is te voorkomen of te genezen. Een staaroperatie of het aanmeten van een bril geeft hen weer zicht op een toekomst. Ze kunnen weer naar school, kunnen weer werken of voor hun kinderen en kleinkinderen zorgen.

Kijk voor meer informatie op onze pagina Ambassadeurs