Ambassadeurs & Comité van aanbeveling

Ambassadeur


Marianne van Efferen

Comité van aanbeveling


Arnon Grunberg
Auteur

“De wereld zien is de wereld veranderen.”

http://www.arnongrunberg.com/Angela Groothuizen
Zangeres, presentatrice

“Eye Care Foundation doet op een non-profitbasis prachtig werk in ontwikkelingslanden waar mensen lijden aan oogziektes en blindheid. De zorg is gericht op de allerarmste medemens voor wie medische zorg onbetaalbaar is. De foundation geeft zo vele mensen een eigen leven terug.” Foto: © Nick van Ormondt

http://www.angelagroothuizen.nl/Paul Schnabel
Hoogleraar Universiteit Utrecht, lid Eerste Kamer D66, oud-directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

“35 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Nepal en werd meteen verliefd op de bergen, de mensen en de oude steden. Ik ben vaak terug geweest, tijdens mijn trekkings zag je hoe weinig de mensen hadden en hoe weinig er door de overheid voor hen gedaan werd, maar ze hadden altijd te eten en er brandde vuur in de huisjes en hutten.

Het is vreselijk te zien hoeveel huizen er niet meer zijn en hoeveel prachtige tempels en historische gebouwen zijn ingestort. Vooral erg om te zien dat er op heel veel plaatsen helemaal niets meer is en ook nauwelijks hulp geboden kan worden’. Om voor deze mensen een nieuwe toekomst op te bouwen en voor de staarpatiënten nieuw licht in de ogen te geven, steun ik van harte deze stichting.”


Ruud Lapré
Oud-voorzitter Eye Care Foundation; emeritus hoogleraar gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg, auteur

“Nooit heb ik zo sterk het gevoel gehad van de bedreigende natuur en de nietige mens. De natuur heeft daar weer eens toegeslagen en natuurlijk moeten wij daarom helpen. Bovendien ben ik zelf aan beide ogen geopereerd en weet dus maar al te goed hoe belangrijk het is voor je bestaan om te kunnen zien.”

(Ruud Lapré bezocht het land vele malen en was steeds geroerd door de schoonheid van de cultuur en de natuur van het land)

http://www.ruud-lapre.nl/Gabriel Kousbroek
Illustrator, auteur

“Ik draag een bril en ik leef van mijn ogen. Eens had ik een oogontsteking, ik kon daardoor een maand lang niet werken. Ik kreeg antibiotica en kon weer aan het werk. Helaas is dit in veel ontwikkelingslanden een utopie.Ik hecht er groot belang aan dat anderen het recht krijgen op medische zorg, Dat is een teken van beschaving; onze beschaving.”

http://www.gabrielkousbroek.nl/Tom Okker
Voormalig toptennisser

“Als oud tennisser weet ik hoeveel het betekent om goede voeding en voldoende schoon water te kunnen krijgen. Een warme behuizing is noodzaak voor iedereen. Voor de bewoners van Nepal is dit nu nog moeilijker dan ooit. Ook weet ik na twee geslaagde staar operaties hoe belangrijk goed zicht is. Ik ondersteun Eye Care Foundation omdat deze probeert in Nepal beide doelen te verwezenlijken!”

Medewerkers   Medisch adviseurs