Samen met u kunnen we een kind als Makara snel helpen!

Net als veel van haar leeftijdgenoten is Makara vol dromen en ambities. Zij wil graag lerares of politieagent worden en met een goede baan iets voor haar familie betekenen. Maar…. “Het is op school heel moeilijk om de letters op het bord te lezen en de les te volgen.”

Makara’s schoolresultaten gingen achteruit. En toen hier bovenop ook nog de coronacrisis kwam, besloten haar ouders Makara thuis te houden. Ze kan dan beter helpen om aan eten te komen. Als je in hun schoenen staat, lijkt dat inderdaad het beste.

Armoede dwingt je moeilijke keuzes te maken. Makara’s ouders verbouwen wat groenten in hun tuin die zij vóór de crisis op de markt of langs de kant van de weg verkochten. Daarmee verdienden ze net genoeg om Makara naar school te sturen. Nu overleeft het gezin van wat ze verbouwen en kunnen ruilen.

Dit is helaas geen uitzondering. We zien in deze crisis dat steeds meer families hun kinderen, als die slecht zien, thuis houden van school.

Daar komt nog eens bij dat zij niets weten over ogen en oogzorg. Zij hebben nooit voorlichting gehad. Er is geen schoolverpleegkundige of dorpszuster die hier iets over weet. Een oogtest kennen zij niet. De mensen accepteren dat de een nu eenmaal beter ziet dan de ander.

 

Samen met u kunnen we een kind als Makara snel helpen!

In twee jaar tijd willen we 50.000 schoolkinderen zoals Makara en hun families en leerkrachten bereiken. Helpt u dit mogelijk te maken?

Veel kinderen die slecht zienzijn met een bril vaak geholpen. Het gaat dan beter op school.

Kinderen met scholing hebben betere kansen in het leven en kunnen meer bijdragen aan het gezin.

Met € 25 draagt bij aan voorlichting op 1 school.

Voor € 35 krijgt 1 kind als Makara een oogmeting en bril.

Met € 50 maakt u de oogzorgtraining van schoolverpleegkundigen mogelijk.

Ieder bedrag is welkom! Uw steun wordt op de best mogelijke manier besteed, zodat we zoveel mogelijk kinderen als Makara en hun families bereiken.

Betrokken donateurs zoals u zijn de sleutel tot verandering in deze moeilijke tijd. Met uw gift geeft u schoolkinderen als Makara en hun families na maanden van crisis weer kansen voor de toekomst. Heel erg bedankt.