“Ik blijf voor altijd blind, dacht ik.” – Muth Thun

Mag ik u in dit verhaal meenemen naar Trapaing Tav Chas? Een afgelegen dorp in Cambodja. Hier woont Muth Thun (66 jaar) met haar twee zonen en hun gezinnen. 

In de afgelopen jaren is ze steeds slechter gaan zien. Haar wereld is klein, haar leven donker. Bijna alles is voor haar onherkenbaar geworden. Muth Thun is hierdoor aan huis gekluisterd. Ze is volledig afhankelijk van de zorg van haar zonen en hun gezinnen. In de buurt is er geen arts of kliniek waar zij terecht kan. Het lijkt erop dat ze zich moet schikken in haar lot: voor altijd blind blijven. 

Maar gelukkig is de situatie van Muth Thun niet uitzichtloos. 

Een van de zonen van Muth Thun hoort over een mobiel oogkamp van Eye Care Foundation. Ze moedigen hun moeder aan haar ogen te laten controleren. Daar gaat Muth Thun, achterop de motor bij haar zoon. Het is een lange reis over een hobbelige weg naar het ziekenhuis waar het mobiele oogkamp is neergestreken. 

De diagnose komt nog dezelfde dag: staar aan beide ogen. Toch er is hoop. Want na een operatie aan beide ogen zal Muth Thun weer kunnen zien! 

“Dr. Kakada van het mobiele oogkamp heeft mij en mijn zonen alles uitgelegd. Eerst was ik nog bang, maar ik ben gerustgesteld. De gedachte dat ik weer kan zien, geeft me veel hoop.” 

Onze mobiele oogkampen worden bemand door artsen die door Eye Care Foundation zijn opgeleid. De operaties die zij ter plekke uitvoeren zijn gratis voor patiënten zoals Muth Thun. Dankzij de steun van donateurs kunnen wij naar kwetsbare mensen gaan in afgelegen gebieden die dringend oogzorg nodig hebben. Een oogoperatie is voor hen onbetaalbaar. 

Zo helpt u mee om een kwetsbare oogpatiënt weer te laten zien: 

Voor slechts € 35 geeft u een vrouw als Muth Thun een staaroperatie! 

Het is toch een mooie gedachte dat Muth Thun kan worden geopereerd? 

U kunt iemand het zicht teruggeven. Dat is een geschenk voor het leven. 

Probeert u zich eens voor te stellen hoe het leven van Muth Thun verder zou gaan zonder steun voor een oogoperatie… 

Het is groots dat wij er samen met onze donateurs zijn voor kwetsbare oogpatiënten.