Het verhaal van Canh

Canh Do kan op school de lessen maar moeilijk volgen. Hij kan de uitleg van de leraar op het bord niet lezen. Daarom kijkt hij mee in de notities van zijn klasgenoten. Soms leent hij hun aantekeningen om die thuis over te kunnen nemen. Canh is bang om vragen van leraren te beantwoorden. Hij heeft dit allemaal niet aan zijn ouders verteld. Hij denkt dat het normaal is en weet niet dat hij een oogcontrole nodig heeft.

Canh Do is geboren in een arm gezin in een van de armste districten van Vietnam. Zijn vader is visser, zijn moeder doet seizoensarbeid om wat te verdienen. Ze verdienen samen maar net genoeg om hun zoon en zijn jongere zus groot te brengen.

Waar zou Canh Do heen moeten om zijn ogen te laten meten? Nergens in de nabije omgeving is een optiekwinkel te vinden waar een betrouwbare oogtest mogelijk is. Het openbaar vervoer in het district is gebrekkig. Canh en zijn ouders zouden een dag onderweg zijn voor een oogtest om te bepalen of hij een bril nodig heeft. En ze missen daarmee ook een dag inkomsten.

Help bij de start van het nieuwe schooljaar kinderen aan een bril

Met steun van gulle donateurs zoals u is hulp voor Canh op tijd gekomen! Hij heeft inmiddels een oogtest gehad en heeft nu een goede bril. Die bleek hij hard nodig te hebben, met een van zijn beide ogen zag hij erg slecht.

Voor hem zal in het aankomende schooljaar alles anders zijn. Canh is heel blij met de bril, die hij heeft gekregen zonder met zijn ouders de verre reis naar de stad te moeten maken.

‘Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen. Ik hoef straks niet steeds alles aan een klasgenoot te vragen. Het helpt vast om betere cijfers te halen voor de toetsen die ik komend schooljaar moet gaan maken om mijn diploma te halen.’

Maar voor veel kinderen in Vietnam is de achterstand die ze oplopen, zonder uw hulp nooit meer is in te halen. Zonder een bril kunnen zij de lessen niet volgen. Dat heeft levenslange gevolgen.

Met uw gift van 35 euro geeft u het mooiste cadeau aan een kind zoals Canh: kans op het voltooien van een opleiding. U geeft met uw gulle gift voor voorlichting, oogtesten én u zorgt dat twee kinderen een bril krijgen

Help vandaag nog een of meer kinderen als Canh!