Gelooft u in wonderen?

In de plaatselijke kliniek luidt de diagnose na een onderzoek: “U heeft gevorderde staar in beide ogen” . Dat komt enorm hard aan. Want mevrouw Muy Kear weet wat dat betekent… staar… een ingrijpende ziekte met blijvende blindheid als gevolg. Helaas kan de lokale kliniek zonder oogarts niets voor haar doen.

Voor een operatie moet mevrouw Muy Kear naar een stad 135 kilometer verderop. Maar voor haar is zo ver reizen niet mogelijk. En bovendien, geld voor de operatie heeft zij niet. Denkt u zich eens in wat dat betekent… de kans dat mevrouw Muy Kear blind wordt neemt elke dag toe. Langer wachten met de operatie kan niet.

De enige oplossing voor haar is zo snel mogelijk en kosteloos een oogoperatie bij haar in de buurt. Een mobiel oogzorgteam van Eye Care Foundation kan haar helpen weer te zien.

Daarom vraag ik nu uw steun voor oogpatiënten als mevrouw Muy Kear die dringend een staaroperatie nodig hebben.

Gelukkig was het nog niet te laat en gebeurde voor deze mevrouw het grote wonder. Het mobiele team van Eye Care Foundation kwam naar haar dorp, voerde de operatie uit en nu kan zij weer zien.

Mevrouw Muy Kear meldde zich bij het mobiele oogzorgteam voor de operatie.

De bezoekende oogarts dokter Kak Kakada en zijn team voerden nog dezelfde dag de operatie aan beide ogen uit. En met succes: na twee weken was de gezichtsscherpte van beide ogen al enorm verbeterd. De operatie duurde maar kort en was pijnloos. Mevrouw Muy Kear was verrast dat ze zo snel weer kon zien: “Dat ik de gezichten van mensen weer kan herkennen, dat maakt mij het meest blij. Ik kan ook weer lezen en bewegen zonder hulp. Ik vertel aan andere mensen dat zo’n eenvoudige operatie een groot verschil zal maken voor hun levens.”

Er is dus toch een wonder mogelijk! En nog mooier: dat wonder kunt u vandaag schenken aan een oogpatiënt!