Drie zusjes hebben u dringend nodig!

We leerden de meisjes kennen toen we op hun school waren om alle kinderen, hun ouders en leraren te vertellen over ogen en goed kunnen zien. Hiervoor hadden we het Eye Care Festival georganiseerd, een speciale dag waar de kinderen spelenderwijs konden leren over het belang van oogzorg.

Alle kinderen kregen een gratis oogtest. De meeste kinderen met oogproblemen konden we direct helpen.

Maar met de drie zusjes was helaas meer aan de hand.

Zij hebben alle drie aangeboren staar. Hun zicht gaat hard achteruit en zij hebben dringend een staaroperatie nodig. Daarvoor kunnen zij terecht in het oogziekenhuis in Ho Chi Minhstad.

Maar als u denkt dat de meisjes nu snel weer zullen zien…

Hun moeder durft hen niet te laten opereren. Zelf heeft zij na een staaroperatie jaren geleden helaas te maken gekregen met een complicatie waardoor haar gezichtsvermogen slechts een klein beetje verbeterd is. “Ik gun mijn dochters een beter leven dan ik zelf heb. Ik weet dat mijn meisjes het erg zwaar hebben met school. Maar ik ben bang.”

Daarnaast is er nog een ander, veel groter probleem. De vader van de meisjes kan de operatie en de reis naar het ziekenhuis niet betalen. Het is een verre, moeizame reis vanaf hun dorp. Hij werkt als seizoenarbeider op bouwplaatsen. Hij kan geen dag werk missen, omdat hij in zijn eentje voor een inkomen moet zorgen. Anders heeft zijn gezin niets te eten.

Als u en ik niets doen, zullen de zusjes blind worden en van school gaan.

Er is goed nieuws. Dankzij uw hulp kan de oogzorg in Vietnam zich blijven ontwikkelen. Onze gezondheidswerkers zijn al bezig om de ouders goed voor te lichten. Zij helpen vaak mensen die bang zijn of nog geen vertrouwen hebben in de medische zorg. Door met de ouders van de meisjes te praten, kunnen we dit deel van het probleem oplossen.

Maar voor het tweede deel van de oplossing bent u nodig.

U helpt heel concreet met een gift.

 Elk bedrag is welkom, zoals u weet. Graag geef ik u de volgende suggesties:

  • Voor € 35 maakt u 1 staaroperatie mogelijk.
  • Met € 45 geeft u 1 staaroperatie én geld voor de reis naar het ziekenhuis en het verblijf.

De drie zusjes zijn helaas niet de enige kinderen met een oogaandoening, waarvoor zij naar het ziekenhuis moeten. Uw gift vandaag is voor kinderen zoals zij. Kinderen die te ver weg wonen en wiens ouders te arm zijn om de kosten zelf te dragen.

Heel erg bedankt voor uw betrokkenheid.