Het verhaal van Noun Bunthea

De ogen van oma Noun Bunthea werden de afgelopen tijd steeds slechter. Ze herkende zelfs de gezichten van haar kleinkinderen niet meer. Hartverscheurend… Afstand houden om zich te beschermen tegen het coronavirus was lastig. En ook iets verdienen voor haar gezin, dat ging niet meer.

In Laos en Cambodja neemt de levensbepalende hulpvraag naar oogzorg elke dag, ieder uur toe. De allerarmste oogpatiënten krijgen geen hulp, terwijl ze die wel extreem hard nodig hebben. Wie dan een probleem met de ogen heeft… wie zich het zicht in de ogen voelt afnemen… en dringend een staaroperatie nodig heeft… Het is verbijsterend dat ook nu, terwijl u dit leest, mensen onnodig blind worden.

Dankzij donateurs zoals u had oma Noun het grote geluk dat zij tussen twee lockdowns de unieke kans op een operatie kreeg. Dat heeft haar leven veranderd. Door de operatie kan zij weer voor haar kleinkinderen zorgen en koffie verkopen aan haar klanten.

Zoals Noun Bunthea staan er op dit moment rijen oogpatiënten die op hulp wachten. Vandaag kunt u een van hen (en zelfs meer!) helpen met uw steun voor ons Corona herstelplan. Want ongewone tijden vragen om een ongewoon plan.

Door de vergrijzing hebben steeds meer oudere mensen in Laos en Cambodja een staaroperatie nodig. Er is een tekort aan gespecialiseerde oogartsen. Door corona is de achterstand in de oogzorg nog sneller opgelopen. Veel oogtesten en operaties konden niet doorgaan.

Het leven van deze mensen is heel zwaar. De grenzen zijn gesloten voor toeristen, veel gezinnen hebben geen werk en geen inkomen. Het weinige spaargeld is op en de voedselprijzen stijgen.

Help ervoor te zorgen dat oogpatiënten als oma Noun Bunthea geen dag te lang op een wachtlijst staan en doe een gift.

Corona heeft de oogzorg in Laos en Cambodja zwaar onder druk gezet. Er zijn nog langere wachtrijen ontstaan, operaties zijn uitgesteld, oogpatiënten konden niet worden geholpen.

Het tij moet worden gekeerd. Daarom komen we met een doordacht stappenplan voor direct resultaat, een inhaalrace om achterstanden weg te werken en voor blijvende verhoging van de slagkracht. Het plan is resultaatgericht. Het zorgt voor een doorbraak in de crisis die oogpatiënten niet nog harder moet raken. Daarom vragen wij in dit plan dringend uw bijdrage.

Met uw gift van € 35 geeft u een reddende staaroperatie aan een patiënt als oma Noun Bunthea. Met een extra bijdrage kunnen we ook de wachtlijsten wegwerken en voor een uitbreiding van de oogzorg in Laos en Cambodja zorgen. Welk bedrag u ook kunt geven: u maakt het verschil. Wij staan in de startblokken. U geeft ons met uw gift het startschot om met hart en ziel aan de slag te gaan voor de allerarmste oogpatiënten zodat u niemand hulpeloos achterlaat.