Yvonne Reifler van Eye Care Foundation ontvangt IAPB Vision of Excellence Award 2020

Amsterdam – Eye Care Foundation kondigt met trots aan dat Yvonne Reifler uit Woerden, vandaag de Vision of Excellence (VEA) 2020 heeft ontvangen. Deze internationale prijs wordt jaarlijks toegekend door het International Agency for Prevention of Blindness aan aan mensen wiens visie, drive, toewijding en kwaliteit van werk hebben bijgedragen aan het bereiken van een wereld waarin niemand onnodig slechtziend is, waar mensen met onvermijdelijk verlies van zicht hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Yvonne Reifler startte in 1999 als directeur voor Mekong Eye Doctors, de voorganger van Eye Care Foundation, in datzelfde jaar werd VISION 2020 / the Right to Sight-initiatief gelanceerd. In 2008 werd Yvonne projectdirecteur bij Eye Care Foundation, waardoor ze haar duidelijke visie op duurzame oogzorg kon uitvoeren. Ze voorzag wat er nodig was om duurzame veranderingen in oogzorgdiensten te bewerkstelligen.

“Van het ondersteunen van lokaal leiderschap en samenwerking tot kennisoverdracht en infrastructurele verbeteringen op grassroots-niveau. Haar strategieën zijn altijd in lijn met het VISION 2020-actieplan en -agenda. In de afgelopen 20 jaar heeft Yvonne een buitengewone toewijding getoond aan het ontwerpen, lanceren en beheren van de Eye Care Foundation-projecten in Azië en Afrika. Sinds eind 2019 wordt de wereld uitgedaagd door COVID-19. Vanaf het eerste moment demonstreerde Yvonne haar proactieve, pragmatische en ondersteunende aanpak door prioriteit te geven aan het beschermen van de gezondheidszorginfrastructuur en partners te vragen wat ze nodig hebben om zichzelf en hun patiënten te beschermen. Dat was opnieuw een demonstratie van Yvonne’s professionaliteit, respect voor lokale partners en haar aandacht voor de kwetsbaren in elke context.” uit het juryrapport van IAPB

“Yvonne opereert als een respectvolle coach naar lokaal leiderschap in de landen waar Eye Care Foundation actief is. Ze draagt ​​medeleven, met praktische effectiviteit, ongekende energie, ervaring en wijsheid bij aan de implementatie van de Eye Care Foundation-projecten op het gebied van belangenbehartiging, innovatie, institutionele opbouw en ziektebestrijding. Ze streeft altijd naar de nodige gezamenlijke inzet, participatie, overtuiging en steun van alle betrokkenen om de gewenste resultaten te bereiken. Deze benadering kenmerkt Yvonne, evenals haar niet te stoppen positieve kijk en ongeëvenaarde levenslust. ” aldus directeur Bjorn Stenvers, namens het hele team Eye Care Foundation.

Lees meer: https://www.iapb.org/connect/members/vision-excellence-awards/vision-excellence-awards-yvonne-reifler/