World Carrot Day met Eye Care Foundation

Vier 4 april a.s. World Carrot Day met het wortel receptenboekje van Eye Care Foundation

We staan ​​met zijn allen voor een nieuwe uitdaging met de Covid-19 uitbraak. In deze tijd van onrust en onzekerheid willen we instinctief het liefste met elkaar verbinden en elkaar troosten. Maar het beste wat we nu voor elkaar kunnen doen is, ironisch genoeg, juist afstand van elkaar houden. Mede door het instellen van social distancing is de dagelijkse structuur die ons lichaam en onze geest sterk houden, opgeschud. Het is absoluut noodzakelijk dat we de moed erin houden en ons lichaam – en onze ogen – gezond houden, om de relaties te ondersteunen die het leven de moeite waard maken. Bijvoorbeeld door te koken. Of te bakken. Samen of alleen, voor  jezelf of voor een ander. In die geest presenteren wij het receptenboekje Because I Carrot.

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Naast andere gezondheidsvoordelen speelt vitamine A een belangrijke rol voor het behoud van je ogen. Het ondersteunt het hoornvlies – de beschermende buitenste laag van het oog. Het vormt ook een onderdeel van het eiwit rhodopsine, dat het oog in staat stelt om te zien bij weinig licht.

Graag vieren we World Carrot Day (4 april) met het eten van wortels! Ons downloadable receptenboekje bevat vitamine A-rijke wortelrecepten afkomstig uit de landen waar onze stichting werkt aan betere oogzorg en het tegengaan van vermijdbare blindheid en slechtziendheid.

Het receptenboekje Because I Carrot bevat een selectie van veganistische en vegetarische wortel recepten uit Cambodja, Laos, Nepal, Vietnam, Tanzania en Nederland. Variërend van soepen tot hamburgers en cake. De recepten zijn gemakkelijk te maken en zijn zeer gevarieerd in smaak.  Ze zijn ook leuk om samen met kinderen te maken en te eten!

Alle recepten komen van internationale (online) chefs, waaronder The Vegan BoxThe Vegan EffectFeel Good by FoodHet receptenboekje ‘Because I Carrot’ is helemaal gratis! Download het vandaag en geniet van de verschillende wortelsmaken van over de hele wereld. Deel jouw resultaten op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtags #BecauseICarrot #CarrotDay #EyeCareFoundation.

Eet smakelijk!

Download via: https://secure.eyecarefoundation.nl/world-carrot-day-met-eye-care-foundation/