Vrouwen in Oogzorg

Op Internationale Vrouwendag eerden we de fantastische vrouwen die hun leven wijden aan het verbeteren van oogzorg voor anderen.

Een van deze geweldige vrouwen is Thach Thi Xuan Mai uit Soc Trang, uit Vietnam. Sinds 2015 werkt Mai bij het Gezondheidscentrum van het Chau Thanh-district. Dit centrum is gespecialiseerd in oogonderzoeken en het verstrekken van brillen aan degenen die ze nodig hebben. Haar missie om anderen te helpen begon toen haar werkgever haar naar een training stuurde bij het kantoor van de Eye Care Foundation in Vietnam. Maar Mai stopte niet na haar training. Ze besloot zelf meer te leren over communicatie en gedragsverandering. Dit helpt haar om communicatiecampagnes te organiseren in haar regio.

Dankzij haar inspanningen zijn nu meer mensen in haar lokale gemeenschap zich bewust van het belang van regelmatige oogcontroles. Dit heeft hen aangemoedigd om hulp te zoeken bij gezondheidscentra als zij oogproblemen hebben.

Een andere fantastische vrouw is Kabita Karki, een Oogheelkundig Medewerker bij het Mechi Eye Hospital in Nepal. Zij zet zich al meer dan 20 jaar in voor goede oogzorg. Kabita begon als Oogheelkundig Assistent in 2001 en heeft zich onder andere ingezet bij de organisatie van de vele oogkampen die met onze hulp worden georganiseerd.

Deze vrouwen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vrouwen die een bijdrage leveren aan goede oogzorg. Hun inzet en kracht zijn onmisbaar!