VANESSEN ICT verbindt zich aan ECF

VANESSEN ICT verbindt zich aan Eye Care Foundation
Vlnr: Gerard de Weerd, directeur VANESSEN IT, Björn Stenvers, directeur Eye Care Foundation, Renate van Vulpen, accountmanager VANESSEN IT, Mark Daggers, manager zakelijke markt Eye Care Foundation

Barneveldse ICT’ers geven toekomst zicht

VANESSEN ICT heeft zich verbonden aan Eye Care Foundation. Het Barneveldse ICT bedrijf zal voor de oogzorgprojecten van Eye Care Foundation in Nepal, Laos, Cambodja, Vietnam, Tanzania, Zambia en Rwanda, kennis en expertise leveren voor de optimalisatie van verschillende grensoverschrijdende werkprocessen. Daarnaast zullen we actief gebruik maken van elkaars netwerk. Zo zullen de allerarmsten in die landen betere toegang krijgen tot de voor hen zo noodzakelijke oogzorg. In Nederland slaan VANESSEN ICT en Eye Care Foundation de handen ineen met een campagne gericht op werknemers en klanten van VANESSEN ICT waarin aandacht wordt gevraagd voor de oogproblemen die kunnen ontstaan als je teveel naar een beeldscherm kijkt.

Over VANESSEN ICT

VANESSEN ICT is strategisch partner voor haar klanten waarin ze verder gaan dan ICT. Met meer dan 30 jaar ervaring op ICT-gebied weten ze wat hun klanten echt beweegt: hun business. Het is de missie van VANESSEN ICT om hen daarbij te ondersteunen. Dat doen ze met kennis van zaken en vooral met veel plezier. Door ICT niet moeilijker te maken dan het is. Door gewoon te doen waar ze goed in zijn, of het nu gaat om systeembeheer, telefonie, de Cloud of security. Met een team vakmensen staan ze dagelijks voor haar klanten klaar, van advies, implementatie tot non-stop ICT-beheer: https://vanessenict.nl/

Over Eye Care Foundation

Eye Care Foundation is een zelfstandige non-profit organisatie en actief in diverse landen in Afrika en Azië met het streven de eliminatie (en voorkomen) van onnodige blind- en slechtziendheid in ontwikkelingslanden. De steun van Eye Care Foundation is gericht op de allerarmsten voor wie goede medische zorg onbereikbaar of onbetaalbaar is. Deze ondersteuning is het meest succesvol als in de regio’s netwerken van oogcentra ontstaan met goed opgeleid, lokaal personeel, vrijwilligers, geschikte apparatuur en goede huisvesting. Het doel is door onze projectondersteuning deze netwerken te bevorderen. De netwerken moeten zich na verloop van tijd financieel en qua kennisniveau zelf in stand kunnen houden. Hierbij is inbedding in lokaal beleid van belang om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen.

Vanuit Nederland en via de veldkantoren in Nepal, Vietnam en Cambodja wordt algemene ondersteuning en medisch management aan de projectpartners verleend. Het stelt de lokale partners in staat in toenemende mate op eigen kracht de noodzakelijke oogzorg te organiseren en uit te voeren.