” Sorry, uw dochter wordt blind en we kunnen niets voor haar doen…”

Hoe machteloos sta je als ouders wanneer je kind van drie jaar blind wordt en je te horen krijgt: ”Voor uw dochter kunnen wij niets doen… wij hebben niet de apparatuur en de vaardigheden.” Bij de ouders van Mina, wonend in een afgelegen gebied in Laos, komen deze woorden als een mokerslag binnen.

Hun kleine meisje is nog maar anderhalf jaar oud als ze problemen krijgt met haar ogen. Ze ziet steeds minder. Zelfstandig lopen kan zij niet. Spelen met andere kinderen, dat gaat uiteindelijk ook niet meer. Mina heeft zo geen leven.

De ouders van Mina schreeuwen het van de daken. HELP ONS! Wat kunnen zij anders doen om te voorkomen dat hun Mina blind wordt.

 

De ouders en grootouders staan machteloos. Er moet toch ooit een dokter zijn die hun Mina kan opereren?

Juist als zij de wanhoop nabij zijn, start Eye Care Foundation dichtbij het dorp een oogkamp. De oogartsen slaan alarm. Mina heeft staar in een vergevorderd stadium. Zij moet het spoed worden geopereerd in het gespecialiseerde ziekenhuis in de hoofdstad Vientiane.

Maar de ouders zijn bang dat de oogoperatie te veel geld kost. Ook voor de lange reis naar Vientiane hebben zij geen geld.

Met uw steun kan Eye Care Foundation de machteloosheid wegnemen. Dankzij uw betrokkenheid kunnen we ervoor zorgen dat kinderen als Mina de staaroperatie krijgen die voorkomt dat zij het zicht in haar ogen definitief verliest.

Het is toch geweldig dat onze oogartsen ouders als van Mina gerust kunnen stellen? “Maakt u zich geen zorgen. Mensen die de oogoperatie niet kunnen betalen, krijgen die gratis dankzij Eye Care Foundation.” Om dat te kunnen beloven, is uw financiële steun hard nodig.

Armoede, gebrek aan de juiste medische apparatuur, onvoldoende kennis bij artsen. Dat zijn redenen waardoor nog steeds mensen onnodig blind worden.

Uw hulp is vandaag nodig voor de oplossing van dit probleem.

Wat wij kunnen doen: oogartsen die wij opleiden naar de mensen toebrengen. Een oogoperatie aanbieden voor wie het niet kan betalen.

Wat u kunt doen: voor slechts € 35 geeft u een kindje als Mina de reddende staaroperatie.

Voor kwetsbare mensen is het de enige kans om weer te kunnen zien. U helpt mee om blijvende blindheid te voorkomen.

 

Wilt u er zijn voor oogpatiëntjes als Mina?

Daarmee zorgt u dat zij op tijd worden geopereerd, voordat zij helemaal blind worden. Het verhaal van Mina bewijst dat goed opgeleide artsen en de juiste medische apparatuur noodzakelijk in afgelegen gebieden van de wereld.

U helpt met uw gift van € 35 om het wonder te laten gebeuren waar machteloze ouders op hopen. Mina is geopereerd en kan met haar beide ogen weer zien. Haar ouders en groot ouders, die zich zo machteloos voelden, zijn nu dolgelukkig!

Met uw gift € 35 voor een oogoperatie maakt u dat mogelijk. Wat is er mooier dan juist met kerstmis een oogpatiënt het licht in de ogen terug te geven? Met uw gift redt u iemand van blindheid!