S.T.A.B.L.E. Project: Het verminderen van ongelukken met tweewielers door gebruik te maken van oogzorg

Onlangs hebben de WHO en het Eye Care Program de app: WHOeyes gelanceerd, een gratis app die is ontworpen om de gezichtsscherpte dichtbij en op afstand te beoordelen en zo inzicht biedt in de ooggezondheid. Het is gratis te downloaden op: WHOeyes

Voortbouwend op dit initiatief heeft Eye Care Foundation Vietnam met succes financiering voor het S.T.A.B.L.E-project veiliggesteld. Dit project, gericht op het terugdringen vanongevallen met tweewielers  verbeterde oogzorg, is een gezamenlijke inspanning van ons, Ho Chi Minh City University of Medicine and Pharmacy, Queen’s University Belfast UK en andere partners. Het doel is om door middel van oogzorginterventies het aantal verkeersongevallen met tweewielers terug te dringen.

Als onderdeel van het STABLE-onderzoeksproject voerde Eye Care Foundation – Vietnam oogonderzoeken uit met behulp van de WHOeyes-app bij 442 studenten van de Ho Chi Minh City University of Medicine and Pharmacy en 477 studenten van de Nguyen Tat Thanh University. Een team van optometristen identificeerde 101 personen die verder refractieonderzoek en consultatie nodig hadden, waarbij het belang van proactieve oogzorg bij het voorkomen van ongelukken en het bevorderen van het algehele welzijn werd benadrukt.