Pure magie: van een ongelukkig klein meisje is Nguyet Que weer vol leven nu zij weer kan zien!

Nguyet Que werd langzaam blind. Er was geen tijd te verliezen…

Het oogziekenhuis in Ho Chi Minh City. Na een lange reis komen Nguyet Que en haar vader samen aan en nemen plaats in de wachtkamer. Vermoeid, maar vol goede hoop dat hier de oogartsen zijn die het vrijwel blinde meisje kunnen helpen. Wat daarna gebeurt is zonder meer magisch: enkele dagen laten kan Nguyet Que weer zien!

Angst en duisternis

Nguyet Que is zichtbaar angstig in deze voor haar onbekende omgeving. Zij klampt zich vast aan haar papa, die haar gerust stelt. Zelf ziet het meisje van 11 jaar vrijwel niets meer. Haar ogen zijn snel achteruit gegaan. Duisternis en verdriet bepalen haar leven.

Haar moeder is nog maar kort geleden overleden.

De oogartsen in de behandelkamer doen enkele testen en komen al snel tot de diagnose. Het is gevorderde staar. Zij nemen meteen een besluit. Dit oogpatiëntje moet snel worden geopereerd en dat gebeurt ook.

Na tegenslag op tegenslag eindelijk goed nieuws

De vader van Nguyet Que is eerst nog wel bezorgd. Hij heeft geen geld om de operatie te betalen. Maar hij hoeft zich geen zorgen te maken, alles wordt betaald. Een gerust- stelling voor deze zorgzame papa, die alles over heeft voor zijn lieve dochter. Voor de lange reis heeft hij gespaard, opzij gezet wat hij kan. En nu vertellen de oogartsen dat het vast goed gaat komen. Staar kan goed worden geopereerd en zijn kind krijgt het zicht in de ogen terug.

Spanning en een magisch moment

De volgende dag al wordt Nguyet Que geopereerd. Haar vader wacht buiten het ziekenhuis. Het zijn spannende uren, maar de artsen zijn tevreden en operatie slaagt. Weer een dag later mag het verband eraf. Dan volgt het moment dat zij voor het eerst in maanden haar papa weer ziet. Vol verwon- dering genieten zij van dat magische moment. Wat een ontroering, wat een blijdschap bij de trotse vader en zijn dochtertje!

Hoe gaat het nu met Nguyet Que?

Kijkt u eens naar deze foto’s: een blij kind vol levensvreugde en een stralende lach. Alle tegenslag is overwonnen. Ondanks het verlies van haar moeder, ondanks de angst van het steeds slechter gaan zien, heeft Nguyet Que weer een toekomst voor zich. Zij omarmt het leven weer volop, met nieuwe energie en vol vertrouwen. De toewijding van haar vader, de deskundig- heid van onze oogartsen en uw steun voor Eye Care Foundation hebben het verschil gemaakt in haar leven.

Dankbaarheid! Bij Nguyet Que zelf, haar vader en de oogartsen. Dit alles mogelijk gemaakt dankzij uw steun!

Weer genieten van het moois in haar leven