Oogkliniek Ratanakiri, Cambodja officieel geopend

Deze week is de nieuwe oogkliniek in Ratanakiri, Cambodja officieel geopend. Ratanakiri is een provincie in het noordoosten van Cambodja. De provincie heeft ongeveer 184.000 inwoners, waarvan het merendeel werkzaam is op het land. Het is een arme provincie, die door de geringe infrastructuur en grote afstanden tussen de dorpen slecht bereikbaar is.

De oogafdeling in het provinciale ziekenhuis was te klein voor een goed functionerende oogafdeling. Daarom is er op het terrein van het ziekenhuis een oogkliniek gebouwd.

Onder grote belangstelling en in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de overheid, de provinciale gezondheidszorg, oogheelkundig personeel uit de verschillende provincies, dorpsoudsten, schoolkinderen en patiënten, werd voor de oogkliniek officieel het lintje doorgeknipt. Dankzij de samenwerking met het ‘National Program on Eye Health’, het Ministerie van gezondheidzorg, andere NGO’s en de donateurs van Eye Care Foundation is er weer een sprong voorwaarts gemaakt in het realiseren van duurzame oogzorg in dit land.

Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis werden 20 staar patiënten uit de omliggende dorpen gratis behandeld en 200 schoolkinderen kregen een oogonderzoek.

Als vertegenwoordiger van Eye Care Foundation hield onder andere onze medisch adviseur Hedwig Kemme een openingsspeech. Zij benadrukte hierin dat de samenwerking met de overheid en de bewustwording onder de bevolking over de mogelijkheden van oogzorg belangrijke aandachtspunten blijven.

Eye Care Foundation bedankt alle donateurs hartelijk voor hun bijdrage.