Herinnert u zich oma Rukmini nog?

Herinnert u zich oma Rukmini nog?

Het leven hield voor haar vrijwel op toen zij staar kreeg. Ze was voor alles afhankelijk van haar familie. Ze kon zelfs niet af en toe haar huisje uit. Want het ruwe landschap van Nepal is niet veilig als je niets ziet. Maar haar zoon moest werken en ze wilde niet dat haar kleinkinderen voor haar thuis moesten blijven van school.

 

Ze was altijd een sterke vrouw geweest, de baas van de familie. Nu voelde zij zich soms zo tot last…

Dankzij u hebben we oma Rukmini gelukkig kunnen helpen. Na haar staaroperatie kon zij weer zien. Ze was niet meer afhankelijk en kon er met haar wijsheid en levenskracht weer zijn voor haar familie. Wat een verschil!

U betekent zoveel voor staarpatiënten en hun familie, álles.

Vooral in Nepal is de nood nu hoog, het land waar we ooit begonnen met een eerste oogkamp 35 jaar geleden. Vrijwel alle zorgmedewerkers zijn, net als in Nederland, heel hard nodig voor de zorg aan mensen met het coronavirus. Ook oogartsen en alle andere medewerkers die normaal gesproken de oogkampen organiseren.

Zodra het kan, willen we de mensen meteen weer kunnen helpen met de eerste oogkampen in lange tijd.

We hebben daarover gelukkig al goed nieuws. Oogarts dr. Indra Man Maharjan heeft laten weten dan meteen staarpatiënten te gaan opereren. De komende tijd zullen meer oogartsen hun handen weer vrij krijgen. Daar vertrouwen we op.

Maar we moeten ook extra staaroperaties doen om de achterstand in te halen en zoveel mogelijk wachtenden te helpen. Dit lukt ons niet zonder u.

Elke staarpatiënt die dankzij u weer kan zien, krijgt een nieuwe kans.

U geeft daarmee ook nog eens hoop aan al die andere wachtende oogpatiënten. Want zij weten dat ook zij hulp kunnen krijgen, dankzij helden zoals u!

U helpt door nu uw extra gift voor staaroperaties over te maken. Een levensveranderende staaroperatie kost € 35,-. Maar elk bedrag is welkom.