Nepal getroffen door aardverschuivingen

Als gevolg van de hevige regenval zijn in Nepal zes dorpen getroffen door aardverschuivingen. Na de zware aardbeving van april is de bodem in het land op veel plaatsen niet stabiel. Bij de aardverschuiving zijn 21 mensen om het leven gekomen en er worden nog tientallen mensen vermist.

De gigantische impact van de aardbevingen en aardverschuivingen komt ook duidelijk naar voren uit de berichten die wij ontvangen van onze collega Pooja. Pooja is werkzaam op ons veldkantoor in Nepal en houdt ons op de hoogte van de situatie:

De aardbevingen in Nepal hebben grote gevolgen voor ons land. 9000 mensen zijn omgekomen, 25.000 raakten gewond en velen worden nog steeds vermist. Naar schatting zijn meer dan een half miljoen huizen onbewoonbaar geworden en hebben veel andere gebouwen schade opgelopen. Ook veel gebouwen met historische en culturele waarde zijn verwoest.

De vele opeenvolgende aardbevingen en naschokken creëren een diepe angst onder de bevolking van de getroffen gebieden. De psychologische effecten van deze ramp zijn groot. Veel mensen verblijven nog in tenten omdat ze niet in huizen kunnen of durven te slapen.

De aardbeving heeft ook een grote impact op de economie van ons land. Naast alle kosten die de schade met zich mee brengt, heeft de toeristische sector een klap gekregen.

Na de aardbeving heeft het Himalaya oogziekenhuis direct hulp geboden aan de getroffenen van de aardbeving. Eye Care Foundation heeft het EARTHQUAKE NEPAL FUND opgericht om deze hulp te ondersteunen. De medewerkers van het Himalaya oogziekenhuis hebben een weeksalaris in het fonds gestort. Het oogziekenhuis heeft noodpakketten uitgedeeld in vijf dorpen in het zwaar getroffen Gorkha. Er zijn onder andere tenten, dekens, klamboes, matrassen en voedsel uitgedeeld.

Wilt u helpen? Maak dan uw bijdrage over op: IBAN NL14 ABNA 0543 4445 54 t.n.v. Eye Care Foundation, Amsterdam o.v.v. EARTHQUAKE NEPAL FUND Wij danken u hartelijk voor uw steun.