Neem een ​​kijkje in onze oogkampen in de afgelegen regio’s van Cambodja

Onze CEO, Björn Stenvers, is onlangs naar Cambodja gereisd voor een veldbezoek gericht op projectmonitoring en samenwerking met lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat ons werk soepel verloopt.

Op 19 april gingen Björn en ons team in Cambodja naar een voorlichtingsbijeenkomst in de provincie Tbong Khmum. Dit evenement werd georganiseerd door het lokale oogzorgpersoneel en collega’s die training hadden gekregen in oogzorg. We hebben mensen onderzocht op verschillende oogaandoeningen, waaronder 45 vrouwen. Problemen zoals staar, rode ogen en glaucoom werden geïdentificeerd. Na consultatie van een specialist werden degenen die dat nodig hadden doorverwezen voor gratis operaties en behandeling in een geavanceerder ziekenhuis.

Maar daar eindigden onze inspanningen niet. Op 22 april reden we meer dan 600 kilometer in de hitte naar een afgelegen provincie voor andere oogkampen. We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat we goedkeuring hebben gekregen om de komende vijf jaar (vanaf 2023) aan grotere en betere Eye Care Supporting Projects te werken in de provincie Preah Vihear.

We willen een grote dank uitspreken aan Z.E. Pang Ravy (Vice-Gouverneur) en Z.E. Koung Lo (directeur van het PHD, adviseur van de Minister van Volksgezondheid) voor hun steun tijdens onze oogkampen en activiteiten in Cambodja.

En een oprecht dankwoord aan onze collega’s oogzorg die de oogkampen in Preah Vihear en de voorlichtingsbijeenkomst in de provincie Tbong Khmum hebben uitgevoerd.

Veel levens zijn veranderd door screenings en staaroperaties, en mensen pakken nu de draad van hun leven weer op.

Onze CEO en het Cambodjaanse team zitten samen met patiënten en vragen naar hun situatie.

 

We hadden een vergadering met de lokale autoriteit over samenwerking in de komende jaren.

 

Onze CEO glimlacht vrolijk samen met 02 patiënten na oogcontroles.