Mis het niet! 30 oktober fotopresentatie Weerzien/Insight

Het boek en de bijbehorende fotopresentatie Weerzien/Insight in Museum Haarlem toont unieke foto’s gemaakt door mensen die eerst niet konden zien. Weerzien /Insight biedt een fascinerende reis door Nepal, gezien door de ogen van net aan staar geopereerde patiënten. Saul Producties maakte een intrigerend beeldverslag van foto’s die zij direct na hun operatie op weg naar huis maakten. Met tekstbijdragen van o.a. bekende Haarlemmers. Het boek verschijnt in een gelimiteerde oplage. De opbrengst gaat volledig naar de projecten van Eye Care Foundation in de oogziekenhuizen in Mechi en Pokhara, Nepal.

Eye Care Foundation kan niet wachten om het boek te zien en is zeer vereerd dat de opbrengsten van dit prachtige initiatief ten goede komen aan de projecten in de oogziekenhuizen in Mechi en Pokhara.

 

Zien

Wat iemand ziet

Die weer kan zien

 

Hoe ziet iemand de wereld als die ineens weer kan zien? Geïntrigeerd door deze vraag liet grafisch ontwerper Debbie Saul in twee Nepalese ziekenhuizen wegwerpcamera’s uitdelen aan patiënten die net een staaroperatie hadden ondergaan. Ze kregen de opdracht om op weg naar huis datgene te fotograferen wat ze echt de moeite waard vonden. Met verrassend resultaat. De foto’s laten niet alleen het weergaloze landschap van Nepal zien, maar geven ook een intiem inkijkje in alles wat deze mensen dierbaar is: hun huizen, dorpen en dieren en hun familie.

Publicatie

Het boek Weerzien/Insight verschijnt in een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. De opbrengst zal in zijn geheel gedoneerd worden aan de oogziekenhuizen Mechi en Pokhara in Nepal. Aan de publicatie werkten mee: Laura van der Wijden, Wim de Wagt, Jan Schnerr, Wijnand Stomp, Willemien Spook, Renate Schwartz, Annekarijn Overduin, Jan Nekkers, George Moormann, Nop Maas, Joke Linders, Arie Lenoir, Peter van Kester, Nynke Hielkema, Gerda Frijda, Jan van Eerd, Renée Borgonjen, Joke Breemouer, Michaëla Bijlsma en Michèle Baudet.

Foto-expositie

Bij het boek hoort een bijzondere presentatie bestaande uit vijf vlaggenlijnen met daarop afbeeldingen uit het boek. De presentatie zal tijdens de Kunstlijn Haarlem 2015 en daarna te zien zijn in Museum Haarlem. De vlaggenlijnen verwijzen naar de beroemde Tibetaanse gebedsvlaggetjes; Lung ta (“windpaard”) die overal op bergpassen, tempels en rotspunten in de Himalaya wapperen. De fotopresentatie Weerzien/Insight is te zien t/m 5 januari 2016 in het Gasthuis van Museum Haarlem. Daarna zal de tentoonstelling naar Nepal afreizen.

Museum Haarlem

Groot Heiligland 47 Openingstijden:

2011 EP Haarlem zo/ma 12-17u.

Tel: 023 5422427 di/za 11-17u.

Fotopresentatie:
Weerzien/Insight 30 okt. 2015_5.jan. 2016 | in het Gasthuis van Museum Haarlem

Opening: 30 oktober 2015. Te zien t/m 5 januari 2016

Boek:
Weerzien/Insight | Saul Producties ©2015 | ISBN 9789082308211 | € 25

Opening foto- en boekpresentatie:

Vrijdag 30 oktober 2015 om 18:00 uur door Laura van der Wijden | directeur Museum Haarlem.

Boek Weerzien / Insight