Minister van Volksgezondheid van Suriname, Amar Ramadhin, neemt ons boekje over ogen in ontvangst.

De Lions Club Paramaribo Central heeft op dinsdag 18 juni 2024, “Winksy’s klein boekje over ogen” overhandigt aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dit boek is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen de Lions Club Paramaribo Central en de Eye Care Foundation in Nederland. De overhandiging vond plaats door Glenn Tewari president van de Lions Club Paramaribo Central.

Het doel van de overhandiging van de boeken aan Volksgezondheid is om deze door te distribueren aan alle gezondheidscentra en eventueel alle bibliotheken van alle scholen in Suriname zodat de informatie de jongeren bereikt en ze zodoende kennis krijgen over hoe het oog werkt. “De jeugd houd zich tegenwoordig uren lang bezig op hun mobiel, computer of televisie en als Lions voelen wij ons ook verantwoordelijk om hun bewust te maken over de gezondheid van hun ogen,” benadrukte Glenn Tewari. In het boekje is er informatie op het niveau van jongeren verwerkt over het oog. De informatie in het boek is samengesteld door oogarts dr. Cees van der Windt in Nederland en drs. Pawiroredjo Jerrel uit Suriname.

Lees meer op: https://gov.sr/lions-club-paramaribo-central-overhandigt-winksys-klein-boekje-over-ogen-aan-volksgezondheid/