Mevrouw No Tei uit Cambodja

Mevrouw No Tei woont in een dorpje in de provincie Mondulkiri, Cambodja. Ze heeft acht kinderen. Samen met haar familie heeft ze 2 hectare land waar ze bonen op verbouwen. Drie jaar geleden begon het zicht van No Tei af te nemen. Ze kon niet langer op het land werken. Ook haar taken in huis gingen steeds moeizamer vanwege haar slechte zicht.

In de lokale gezondheidspost werden haar ogen door een oogverpleegkundige bekeken. No Tei blijkt aan beide ogen staar te hebben. De verpleegkundige verwijst haar door naar het ziekenhuis voor een staaroperatie.

De dag voor haar operatie werd ze met de auto opgehaald om naar het ziekenhuis te gaan, waar het oogteam uit Tbong Khmum haar opwachtte om de operatie uit te voeren. Er werd besloten om eerst haar linker oog te opereren. Indien nodig kan het andere oog later geopereerd worden.

Een paar weken later bezoekt Leng, vertegenwoordiger van Eye Care Foundation Cambodja, het dorp van No Tei, waar hij haar vraagt hoe het gaat. No Tei: “Ik ben dolgelukkig met het resultaat. Ik kan veel beter zien en ik heb mijn zelfstandigheid weer terug. Het voelt goed om weer een bijdrage te kunnen leveren op het land en in huis. Bedankt voor alle goede zorgen!”.