Met uw steun leiden we artsen beter op en daarmee kunnen we meer mensen helpen

Nederlandse oogartsen in Laos
Zoals u weet is er in Laos een nijpend tekort aan goed opgeleide oogartsen. Daarom steunen we vijf oogartsen in spe bij hun opleiding. Het is een begin, maar er is nog veel te doen. Uiteindelijk zal dit leiden tot structureel betere oogzorg voor iedereen.

Er zijn veel te weinig oogartsen in Laos. Het aantal opleidingsplekken is beperkt. Bovendien is het niveau van de opleiding ver onder de maat. Daardoor moeten patiënten lang wachten en zijn er helaas ook onnodige complicaties na een ingreep. Daar brengen we, samen met u, beetje bij beetje verbetering in.

We kijken samen met de universiteit in Vientiane wat nodig is. Inmiddels geven artsen die door ons zijn opgeleid, daar nu les. Maar er is ook behoefte aan nieuwe apparatuur. We zijn op weg naar een gedegen basisopleiding tot oogarts in Laos. Maar voorlopig is het nog nodig om studenten uit te blijven zenden naar het buitenland. Zij krijgen de mogelijkheid een paar maanden onderwijs te volgen in Thailand, waar de opleiding goed is.

De studenten die al in Thailand zijn geweest, brengen hun kennis en ervaring in bij de opleiding in Laos. Deze extra kennis is nodig om de opleiding in Vientiane naar een hoger
niveau te brengen.

Voorkom onnodige blindheid. Geef mensen kans op een beter leven.

Stichting Eye Care Foundation helpt onnodige blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden voorkomen en genezen. Wereldwijd zijn er 285 miljoen mensen met een visuele handicap.

In ontwikkelingslanden leidt blindheid tot grote economische en sociale problemen. Blinde mensen kunnen doorgaans zelf niet meer werken en zijn afhankelijk van familieleden en vrienden. 80% is te voorkomen of te genezen; bijvoorbeeld door een staaroperatie of een goede bril op sterkte. Zo simpel kan het zijn, maar zonder de hulp van u als donateur is het onmogelijk om dit te bereiken.

Nu doneren