Met één radiobericht weer zicht op de toekomst

“Hoe zal het leven zijn als ik volledig blind word? Ik huilde als ik daar aan dacht. Hoe moet dat verder met mijn drie kinderen? Wie moet er dan voor ze zorgen?”

 

Chan Tola (35) uit Thala Village (Cambodja) moet stoppen met werken omdat ze steeds slechter ziet. Zelfs haar eigen kinderen herkent ze van dichtbij amper. Ze verliest haar inkomen en heeft geen geld meer om eten voor haar gezin te kopen.

Chan heeft vergevorderde staar aan beide ogen. Alleen een operatie kan voorkomen dat zij haar zicht verliest. Dat moet zo snel mogelijk. Anders wordt de kans groter dat zij voor de rest van haar leven blind wordt.

Voor een operatie moet zij naar het ziekenhuis 120 kilometer verderop reizen. Alleen daarheen reizen kan zij niet door haar slechte zicht. Voor zowel de operatie als de reis naar het ziekenhuis heeft zij geen geld.

U kunt zich vast voorstellen hoe machteloos Chan zich voelt. Zij heeft hulp nodig.

Dan hoort zij op een dag een bericht op de radio: er komt een mobiel oogkamp naar haar dorp. Bij dit oogkamp voeren speciaal door Eye Care Foundation opgeleide oogartsen staaroperaties uit.

Dit bericht verandert haar leven.

Ze is welkom bij het oogkamp en wordt geopereerd door dokter Tor Krytha. De dag na de operatie kan zij alweer zien. Chan heeft het zicht in beide ogen terug.

Maakt u zo’n reddende staaroperatie mogelijk voor een oogpatiënt als deze jonge moeder?

Voor kwetsbare oogpatiënten die in Cambodja in armoede leven, zijn onze oogkampen de enige kans om oogzorg te krijgen. Uw steun daarvoor is doorslaggevend.

Voor slechts € 35 geeft u een staaroperatie

Of geeft u graag óók voor de onmisbare berichtgeving voorafgaand aan het oogkamp en de nazorg:

berichtgeving + staaroperatie + nazorg = € 47,50

Dankzij de steun van onze donateurs kunnen we in onze oogkampen levensreddend werk doen voor oogpatiënten en hun gezin.