Meneer Pei Song

Meneer Pei Song is 68 jaar oud en had staar aan beide ogen. Een klein jaar geleden heeft hij een staaroperatie aan zijn linkeroog gehad. Gisteren is hij aan zijn rechteroog geopereerd.

“Ik ben ontzettend blij dat ik hier in de nieuwe kliniek goede oogzorg krijg. Mijn ogen zijn heel belangrijk voor mij. Ik ben al heel lang de voorzitter van mijn gemeenschap. Ik speelde een belangrijke rol binnen mijn gemeenschap. Ik ben een van de weinige mensen die goed kan lezen en schrijven, waardoor veel dorpsbewoners afhankelijk zijn van mijn kennis. Toen mijn zicht steeds verder af nam kon ik niet meer goed lezen en schrijven. Ik denk dat ik veel mensen heb teleurgesteld. Ik ben veel aanzien verloren en ik werd afhankelijk van de hulp van mijn dorpsgenoten. Voor min gevoel ben ik nog veel te jong om als een oude man behandeld te worden. Ik kan nog heel veel voor anderen betekenen, maar zonder mijn zicht lukt het niet”.

patientenverhalen_pei_song_2

“Mijn linkeroog is nu weer goed. Ik hoop dat mijn rechteroog nu ook weer goed is. Dan kan ik aan iedereen laten zien dat mijn probleem is opgelost en ik weer voor mijn gemeenschap kan zorgen. Ook kan ik mensen vertellen over de oogkliniek. Veel mensen vinden het eng om naar het ziekenhuis te gaan, maar ik zal hun gerust stellen. Ik heb niet veel pijn en iedereen is heel vriendelijk”.
Wanneer het oog van Pei Song de volgende dag gecontroleerd wordt, blijkt één van de pootjes van de nieuwe lens los te zijn geschoten. Het kan dat dit is gebeurd doordat meneer Pei Song heel veel heeft moeten hoesten. Gelukkig kan hij diezelfde middag nog geholpen worden. Nadat hij nog even geslapen heeft op de uitrust kamer, wordt de lens opnieuw geplaatst. Meneer Pei Song kan een extra nacht blijven slapen in de kliniek, zodat de oogarts de volgende dag kan kijken of de lens nu wel goed zit. De volgende dag blijkt dat de lens goed zit. Pei Song maar naar huis en kan weer goed zien.