Lancering project ‘Powering progress with eye care’

Vandaag is de lancering van het oogzorg project ‘Powering Progress with eye care’. Dit project wordt ondersteund door De Heus.

De Heus is een internationale onderneming met een leidende positie in de veevoederindustrie. De Heus werd opgericht in 1911 en heeft zijn wortels in Nederland.

De Heus heeft zeven fabrieken in Vietnam, waar veevoer wordt geproduceerd met behulp van de lokale bevolking. Dit veevoer wordt verkocht aan lokale boeren. De Heus is dankbaar voor het succes en wil graag wat terug doen voor de mensen in Vietnam. Daarom steunt De Heus het project van Eye Care Foundation met een 10-jarige sponsoring. De Heus en Eye Care Foundation willen samen onnodige blindheid en slechtziendheid voorkomen en genezen in Vinh Long, Vietnam. Eye Care Foundation richt zich met name op de meest kwetsbare mensen.

In samenwerking met de lokale overheid en gezondheidsorganisaties werkt Eye Care Foundation aan het verbeteren van de infrastructuur, capaciteitsversterking en bewustwording op het gebied van oogzorg.

lancering 1

Waarom dit project:

80% van alle blindheid en slechtziendheid kan worden voorkomen of genezen. Blindheid heeft een grote maatschappelijke en economische impact op de kwaliteit van het leven van een gemeenschap. Ongeveer 1 miljoen kinderen en 1,5 miljoen ouderen in de Mekong Delta zijn slechtziend. Wanneer mensen toegang tot goede oogzorg hebben, kan hun gezichtsvermogen vaak worden herstel. Ze kunnen helpen groei te bereiken voor zichzelf, hun familie en hun gemeenschap.

lancering 2

Status van het project: 

Het project is momenteel in voorbereiding. Samen met ‘the provincial department of health’ en ‘The Center of Social Diseases’ (COSD) wordt nu gekeken waar de prioriteit moet liggen op korte en op lange termijn.

1. Oogonderzoeken bij kinderen, ouderen en de families en medewerkers van De Heus

2. Het verstrekken van informatie om mensen te informeren over het voorkomen en genezen van oogproblemen

3. Het opleiden van oogheelkundig personeel

4. Verbetering van de infrastructuur