“Ik ben zo blij dat ik weer voor mijn kleinkinderen kan zorgen”

Mevrouw Den is 62 jaar oud en woont in de provincie Soc Trang in Vietnam. Ze woont samen met haar dochter en twee kleinkinderen in een klein huisje in een afgelegen dorp. Om bij haar huis te komen moet je over een smalle geïmproviseerde brug.

Mevrouw Den kon al een aantal jaren niet goed meer zien. In haar dorp had ze gehoord dat er mogelijkheden zijn om je ogen te laten opereren. Echter vond ze dit zo eng, dat ze het steeds uitstelde. Het zicht van mevrouw Den ging steeds verder achteruit, waardoor ze vrijwel niets meer zelfstandig kon. Ze was erg afhankelijk van de hulp van haar familie, waar ze zich voor schaamde. Toen ze niet langer voor haar kleinkinderen kon zorgen en haar dochter moest stoppen met werken om er voor haar kinderen te zijn, besloot mevrouw Den om zich toch te laten opereren.

Dankzij een donatie van meneer Symon Tan en een groep donateurs uit Singapore heeft mevrouw Den een gratis operatie ontvangen. Zelf had ze de operatie niet kunnen betalen. Ze hebben net genoeg geld om eten voor heel de familie te kopen.

Ik ben ontzettend blij dat ik ben geopereerd en nu weer goed kan zien. Nu kan ik weer voor mijn kleinkinderen zorgen en kan mijn dochter weer werken.