Hulp blijft hard nodig zoals voor het 3 jarige jongetje Big C uit Laos

Eindelijk is daar het moment. Het verband gaat er af…. Vol verwachting kijkt zijn moeder toe. Haar zoontje Big C uit Laos is geopereerd aan staar en nu is het grote ogenblik aangebroken. Zal de donkere vlek zijn verdwenen? Oogarts Johnny doet vakkundig en voorzichtig zijn werk.

Dan is er blijdschap en opluchting: Big C kan weer zien!

Drie jaar is Big C als zijn moeder een verontrustende ontdekking doet. Big C speelt met zijn neefje in de tuin, maar hij is bang om te lopen. Big C heeft een vlek in zijn oog. Wat kan er aan de hand zijn? Zijn moeder is van slag. Voortdurend kijkt zij in het oog van haar kind. Uiteindelijk krijgt zij een goed advies: ga naar het oogziekenhuis voor hulp.

Onmiddellijk behandelen en opereren

In het National Ophthalmology Center in de hoofdstad Vientane komen moeder en kind bij dokter Johnny op het spreekuur.

De ouders waren bang dat hun zoon blind zou worden.

Big C heeft staar in zijn linkeroog en in zijn rechteroog is er het begin van staar. Onmiddellijk behandelen en opereren is noodzakelijk. Gelukkig kan de bezorgdheid bij de ouders over de kosten van deoogoperatie worden weggenomen: zij hoeven niets te betalen. Hoe zouden zij dat ook kunnen?

Alles verloopt goed!

Na enkele maanden stapt Big C moedig en vol vertrouwen samen met zijn moeder het ziekenhuis binnen voor de operatie aan zijn rechteroog. Zijn opgeluchte moeder is enorm dankbaar

“Ik ben echt blij dat de dokter onze zoon heeft gered van blindheid.”

“Van de oogziekte staar had ik nog nooit gehoord. Ik ga ook andere ouders vertellen over staar. En dat zij bij problemen met de ogen naar de dokter moeten gaan. Gelukkig kan Big C na twee operaties duidelijk zien, rennen en spelen met vrienden. Hij gaat graag naar school en in het weekend gaat hij met opa de koe voeren.”

En Big C zelf? U zou hem eens moeten zien! Hij kan weer kind zijn en spelen zoals andere kinderen. Hij kan inmiddels het alfabet lezen, geniet onbekommerd van het kinderleven en gaat hopelijk een goede toekomst tegemoet. Wederom is er een kind gered van blindheid in Laos, waar oogzorg voor kinderen uit arme gezinnen onbetaalbaar is voor de ouders.

Uw steun, als donateur van Eye Care Foundation, is onmisbaar. Ook in Laos kunnen oogartsen wonderen verrichten, maar u bent degene die dit met uw giften mogelijk maakt. Heel veel dank voor uw hartverwarmende betrokkenheid!

Big C kan weer naar school en weer helemaal onbezorgd kind zijn!