Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg steunt project Gorkha, Nepal

Op 8 september vindt de 13e golf-dag van Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg plaats. Met het bedrag dat wordt opgehaald met deze golf-dag zal er een 4WD jeep worden aangeschaft voor het Surgical Eye Centre in Gorkha, Nepal. Hartelijk dank Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg!

Waarom een 4WD jeep voor het Surgical Eye Centre?

Met een 4WD jeep kan het centrum outreach activiteiten uitvoeren en apparatuur, medisch personeel en oog patiënten vervoeren in dit moeilijk toegankelijke gebied. Daarnaast vormt de wagen een belangrijke bron van inkomsten voor het oogcentrum. Wanneer deze niet in gebruik is kan de 4WD ingezet worden als taxi voor het vervoer van personen. Zo wordt met deze investering geld verdiend. Op deze manier wordt het centrum in staat gesteld steeds zelfstandiger te opereren.

Gorkha

Het Gorkha district in Nepal is een afgelegen, bergachtig en onderontwikkeld gebied. In mei 2015 is het gebied getroffen door een zware aardbeving. De meeste inwoners wonen in dorpen in het achterland. Deze dorpen zijn door het gebrek aan adequate infrastructuur vaak niet via de weg te bereiken. De ruim 300.000 inwoners van Gorkha hebben hierdoor nauwelijks toegang tot basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs. Vanuit de bergen moet een patiënt vaak letterlijk dagen lopen om de eerste verharde weg naar een gezondheidspost te bereiken.