EyeCareEverywhere fotowedstrijd

Na het immense succes van de drie opeenvolgende fotowedstrijden, nodigt the International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB) amateur- en professionele fotografen uit de hele wereld uit om de diversiteit van patiënten en betrokkenen die we bereiken te vieren. Het thema voor de internationale fotografiewedstrijd dit jaar is ‘Eye Care Everywhere’.

“Eye health work across the world is inspiring change and making it a better place”, notes Joanna Conlon, Director of Development and Communications. “These pictures shine a light on the impact eye care organisations, including IAPB members, have around the world. Together, we can ensure that everyone everywhere experience positive change.”

Thema

We weten nu dat 1,2 miljard mensen geen toegang hebben tot een bril. Meer dan 3 van de 4 – meer dan 75% van de slechtziendheid in de wereld is te vermijden. Deze fotowedstrijd is een geweldig hulpmiddel om overal ter wereld aandacht te vestigen op oogzorg en mensen die kwetsbaar zijn voor oogafwijkingen: jonge kinderen, mensen met diabetes, ouderen, mensen met beperkte toegang tot gezondheidsdiensten, enz. Met het thema, “#EyeCareEverywhere”, moedigt IAPB u aan om beelden te delen die de impact en kracht van onze partnerschappen benadrukken en bovenal het belang van goed zicht overal ter wereld benadrukken.

Kijk voor meer informatie over de fotowedstrijd op http://photocomp.iapb.org