Eye Care Festival op school in Vietnam

Samen met 40 vrijwilligers van de HSBC bank organiseerde Eye Care Foundation in Vietnam een Eye Care Festival op de Cay Truong school. De school is gevestigd in het Bau Bang district in de provincie Binh Duong. Onze Vietnamese collega Hien was ook aanwezig en vertelt:

De school is gelegen in een afgelegen gebied. De meeste mensen die in dit gebied wonen, werken in de rubberplantages. Het percentage van mensen met slecht zicht is relatief hoog in dit gebied en er zijn vrijwel geen goede oogzorg faciliteiten. Daarom werden tijdens het festival de ogen van de leerlingen onderzocht door het Binh Duong Social Disease Prevention Center (SDPC). Tijdens het festival zijn de ogen van 286 kinderen onderzocht. Daarnaast werden er allerlei spelletjes gedaan, waarbij de kinderen leerden over het belang van goed zicht. 

Het festival was een groot succes. Naast dat de ogen van alle kinderen zijn onderzocht, hebben de kinderen ook een hele leuke dag gehad. Ze hebben veel geleerd over het belang van goed zicht en ze hebben genoten van alle spelletjes en activiteiten.

  • De ogen van 286 kinderen zijn onderzocht. Daarnaast hebben deze kinderen geleerd over het belang van goed zicht en oogzorg.
  • 31 kinderen bleken een bril nodig te hebben. 27 van hen hebben een gratis bril ontvangen, omdat ze uit een arm gezin komen.
  • Er zijn 21 pakketjes met vitamines en oogdruppels uitgedeeld aan kinderen die dit nodig hadden.

Tijdens de openingsceremonie wordt verteld over het doel van het festival en worden de activiteiten van de dag geïntroduceerd.

afbeelding-1

De leerlingen worden in groepen van 15 ingedeeld. Wanneer een groep een opdracht goed heeft uitgevoerd, krijgen ze een stempel. Wanneer hun stempelkaart vol is, krijgen ze een cadeautje (bijvoorbeeld een pen of een notitieblok).

3

Medewerkers van SDPC controleren de ogen van de leerlingen.

6

De activiteiten leren de kinderen over het belang van goed zicht. Maar de spelletjes zijn ook gewoon heel leuk om te doen!

7

De leerlingen, vrijwilligers, leraren, SDPC en Eye Care Foundation hebben een aantal groepsfoto’s genomen om deze speciale dag te herinneren. Mr. Nguyen Vinh Hai, het schoolhoofd, zegt: “Veel van onze leerlingen groeien op in arme gezinnen. Ze krijgen niet vaak de kans om zo’n leuke dag te hebben. Ik ben dan ook heel dankbaar voor deze dag”.

8