Er was eens een meisje… Swos is haar naam

Er gaat geen dag voorbij waarin ze zich niet eenzaam en verdrietig voelt. Ze weet wat haar te wachten staat. Ze zal van school af moeten en dan… dan is haar toekomst voorbij. Dan kan ze alleen nog meewerken op het land en in de huishouding. Net als haar moeder, die ook al haar hele leven een oogaandoening heeft.

Haar moeder blijft hopen op een beter leven voor haar dochtertje. Echter, hoe zou ze een oogarts moeten betalen? Zelfs voor de reis naar de stad hebben ze thuis geen geld. Swos zal nooit een diploma halen, geen eigen geld verdienen en haar leven lang afhankelijk blijven.

Maar dan op een mooie dag, gebeurt er iets dat het leven van Swos verandert. Er komt een oogarts, gefaciliteerd door Eye Care Foundation, naar het marktplein in het dorp. Samen met haar moeder bezoekt Swos de arts en die heeft haar een paar dagen later geopereerd. De operatie slaagt!

We verzekeren u: dit is geen sprookje maar een waargebeurd verhaal. Dankzij hulp van mensen zoals u, die Eye Care Foundation steunen, heeft Swos nu tóch kans op een lang en gelukkig leven!

Stelt u zich eens voor dat u op 12-jarige leeftijd te horen krijgt: “Ach, je bent een meisje. Dus wat maakt het uit dat je scheel kijkt.” Meisjes en vrouwen hebben in Nepal minder toegang tot oogzorg. Ze zijn vaak ongeletterd, weten niet dat een oogaandoening behandeld of geopereerd kan worden. Slechtziendheid en blindheid is hun lot. Hun hele leven lang. Schrikt u niet: twee derde van de blinden in de wereld zijn vrouw of zelfs nog meisje.

Helpt u deze kerst een meisje als Swos en verandert u daarmee een leven?

U geeft een meisje voor slechts 35 euro een oogoperatie. Daarmee geeft u een meisje als Swos haar enige kans op een nieuw leven.

Vindt u het ook belangrijk dat meisjes gelijke kansen krijgen op een gezonde toekomst?

U geeft voor € 47,50 een training en voorlichtingsmateriaal voor gezondheidswerkers.