Susannah Tadei uit Tanzania

Susannah TadeiSusannah Tadei is 36 jaar oud en woont in Moshi, Tanzania. Ze komt het Kilimanjaro Christian Medical Centre binnen aan de arm van haar 10-jarige dochtertje. Susannah is vrijwel blind en brengt de meeste dagen in haar hutje door, ze is te angstig om nog naar buiten te gaan. Ze is 24/7 aangewezen op de hulp van haar dochtertje, hierdoor gaat het meisje niet langer naar school. Susannah vindt het verschrikkelijk dat ze niet meer in staat is om voor haar gezin met jonge kinderen te zorgen.

Susannah blijkt staar aan beide ogen te hebben. De staar is verhard. Zonder hulp zal ze binnen een half jaar volledig blind zijn. Ze krijgt een spoedindicatie en wordt diezelfde dag nog aan haar rechteroog geopereerd. Ze heeft de operatie goed doorstaan. Na een week wordt het oogkapje verwijderd. De operatie is volledig geslaagd, er zijn geen complicaties.

Het maakt Susannah intens gelukkig dat ze nu haar dochtertje weer kan zien. Ze kan het haast niet geloven. Oogarts Ruud van der Pol is getuige van dit bijzondere moment: “De glimlach die ik zag toen Susannah haar dochtertje weer in de ogen kon kijken, zal ik nooit vergeten. Voor een moeder als Susannah is het een prachtig geschenk om geopereerd te kunnen worden. Haar toekomst ziet er nu heel anders uit: ze kan weer voor haar gezin zorgen!”