ECF ondersteunt Himalaya Eye Hospital met de persoonlijke beschermingsmiddelen

Het Himalaya Eye Hospital (HEH) in Pokhara, Nepal, gebruikt de afgelopen weken de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die zijn geschonken door Eye Care Foundation. Deze PBMs beschermen het medische team terwijl ze patiënten onderzoeken. HEH ontving voor COVID-10 ongeveer 400 patiënten per dag, waarvan er 20 een oogoperatie ondergingen (meestal voor staar). Door de huidige lock down in Nepal blijven alleen de hulpdiensten van het ziekenhuis open. Van 24 maart tot vandaag ligt het nieuwe dagelijkse gemiddelde aantal patiënten tussen 30 en 35.

Het ziekenhuis heeft bij de ingang een helpdesk ingericht waar de temperatuur van patiënten wordt gemeten voordat ze worden doorverwezen naar een arts.

Op de foto’s ziet u Dr. Indra Man Maharjan, medisch directeur, PBM dragen voordat hij zijn patiënten onderzoekt:

 1. Een man liep een oogletsel op, toen zijn telefoon explodeerde tijdens het opladen. De man moest ongeveer een uur lopen om het ziekenhuis te bereiken. Er werden verschillende stukjes zwart plastic uit zijn oog verwijderd.

2. Een oudere man die als metaallasser werkt, heeft tijdens zijn werk oogletsel opgelopen.

3. Een 1-jarige jongen liep oogletsel op tijdens het spelen met stokken met zijn oudere zus. Hij werd door zijn moeder naar het ziekenhuis gedragen. Het duurde 2 uur om het ziekenhuis te bereiken.