Van verstoten vrouw tot levenslustige moeder: lees het hoopvolle verhaal van Dhanmaya

Staar aan beide ogen. Langzaam maar zeker blind worden. Het overkomt Dhanmaya. Ze merkt dat haar ogen achteruit gaan. Haar zicht wordt steeds slechter.

Maar wat kan ze doen? Waar kan ze hulp krijgen in een afgelegen dorp in Nepal?

De duisternis wordt met de dag erger, haar wereld steeds kleiner. Machteloos is ze, denkt u zich eens in…

Dhanmaya met haar moeder en dochters

De man waarmee ze trouwde op haar 18de en twee kinderen kreeg, verstoot Dhanmaya vanwege haar blindheid en zet haar op straat. Ook haar schoonfamilie laat haar en de twee kleine kinderen in de steek.

Uiteindelijk is ze samen met haar kinderen helemaal afhankelijk van haar hoogbejaarde vader en moeder. Maar die kunnen, zo oud als ze zijn, nauwelijks voor hun dochter en kleinkinderen zorgen. En geld om naar een oogarts te gaan hebben ze niet. Dhanmaya is 27 jaar oud, ze noemt haar blindheid ‘mijn ongeluk’.

Dhanmaya antwoordde dagelijks op haar moeder

Een vriendin van Dhanmaya hoort over een oogkamp van het Himalaya ziekenhuis, in samenwerking georganiseerd met Eye Care Foundation. De oogartsen onderzoeken haar ogen. De diagnose: gevorderde staar in beide ogen. Al de volgende dag wordt eerst het rechteroog van Dhanmaya geopereerd. Het is een uniek moment voor haar als het verband er af gaat. Enkele dagen daarna wordt ze geholpen aan haar linkeroog. Ze kan weer zien…  Haar droom komt uit: ze kan weer voor haar kinderen zorgen en haar ouders helpen!

Dhanmaya Tijdens haar oogcontrole bij Dr. Anil Parajuli

Dhanmaya lacht vrolijk naast haar zus en haar zoon na de operatie

“Ik kan niet geloven dat dit wonder mij overkomt. Ik ben blij dat ik aan beide ogen ben geholpen. Nu kan ik zelf gaan werken, voor mijn kinderen zorgen en ook mijn ouders helpen. Heel dankbaar ben ik!” Dhanmaya

Met € 35 geeft u een staaroperatie aan een oogpatiënt. Er zijn nog veel onnodig blinde mensen zoals Dhanmaya. Helpt u mee?