De wereld achter de gratis bril voor kinderen in Vietnam

Niet-gecorrigeerde oogafwijking is de belangrijkste oorzaak van visuele beperking bij kinderen in Vietnam. Toch is de oplossing eenvoudig: een bril. Maar het is nog best lastig om de brillen bij de kinderen te krijgen.

Ze moeten correct worden voorgeschreven, wat goed opgeleide professionals vereist zoals optometristen en opticiens.

Tijdens schoolscreenings voeren we oogcontroles uit. Als een kind een bril nodig heeft om het zicht te corrigeren, laten we hen hun favoriete montuur kiezen om hen te motiveren het vaker te dragen.

Na het geven van gratis brillen aan arme kinderen, keren we na een paar maanden terug om de staat van de brillen te controleren en ervoor te zorgen dat ze nog goed zitten. Uiteraard trainen we ook de lokale mensen om oogproblemen te helpen herkennen.

We doen er alles aan om de beste resultaten uit dit programma te behalen. Op deze manier bieden we niet alleen een bril aan, maar creëren we ook een zelfvoorzienend medisch systeem dat soepel draait en een sterke impact heeft voor de komende decennia.

Op de foto: Ons team in Vietnam heeft samen met het Oogziekenhuis van de provincie Vinh Long succesvolle oogonderzoeken georganiseerin 2023 op scholen. Bovendien werden twee provinciale oogzorg profesionals ondersteund bij hun evaluaties en ontvingen zij ter plaatse capaciteitsopbouw.