De impact van ECF in Tanzania

Een bericht van Eye Care Foundation directeur Björn Stenvers:

In Dar Es Salaam; vanmorgen hadden we een vergadering met Job Runhaar, dep. Hoofd van de Missie Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Tanzania.

Wereldwijd leven 1,1 miljard mensen onnodig met zichtverlies.
90% van het verlies van het zichtvermogen is te voorkomen of te behandelen. Eye Care Foundation ziet een wereld voor zich waarin oogzorg van goede kwaliteit beschikbaar is voor iedereen, zodat iedereen een gelijke kans heeft om een toekomst voor zichzelf op te bouwen met helder zicht.

Tanzania telt 69 oogartsen.
Van de 62 miljoen mensen in Tanzania hebben er 8,2 miljoen zichtverlies. Daarvan zijn 290.000 mensen blind (est.2022 IAPB). Eye Care Foundation werkt samen met NGO-collega’s Sightsavers, LFTW, BHVI en KCCO om deze aantallen te verminderen.

Morogoro Regio beslaat bijna 80.000 km2.
ECF ondersteunt momenteel de bouw van verschillende oogziekenhuizen in Morogoro; Ifakara, Mlimba, Malinyi, Ulanga met de hulp van onze donor JYLAG en outreach partner St. Francis Hospital. Eye Care Foundation ondersteunt vele trainingsprogramma’s voor oogartsen, optometristen en verpleegkundigen. ECF had WHO’s wereldwijde Scoop op het eerste combinatiekamp met oogzorg en vaccinaties.

Grote complimenten aan mijn Tanzaniaanse collega DANIEL W. MASHELE voor al zijn inzet.