Cambodjaanse Lim Davy resident oogheelkundige pathologie

Sinds 1999 ondersteunt Eye Care Foundation oogzorg in Cambodja. De opleiding van oogheelkundig personeel is een van de pijlers van de Eye Care Foundation (ECF). Op deze manier draagt ​​ECF bij aan het bouwen van een solide basis voor duurzame en hoogwaardige oogzorg.

Er is dringend behoefte aan een oogheelkundig patholoog in Cambodja. Op dit moment zijn er geen oogheelkundig pathologen in Cambodja. Het hebben van een oogheelkundige patholoog zal helpen om oogartsen in Cambodja beter te faciliteren.

Om de lokale capaciteit te versterken en dit tekort aan kennis in Cambodja aan te pakken, ondersteunt ECF de residentie training van de Cambodjaanse Lim Davy. Ze werkt nu in het laboratorium op de pathologieafdeling van het Erasmus Universitair Medisch Centrum als een resident oogheelkundige pathologie.

Davy deelt: “Ik werk graag in het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Nederland. Op dit moment hebben we geen oogheelkundige pathologen in Cambodja. Ik behoor tot de eerste generatie pathologen die zal afstuderen aan een Cambodjaanse universiteit “.

“Op een normale dag beginnen we met een korte vergadering. Om de beurt presenteren we onze meest interessante casussen. Dit is mijn favoriete deel van de dag. Het is erg handig om casussen te delen en met elkaar te bespreken. Na deze bijeenkomst doen we ons routinewerk. Meestal begin ik met het weefsels te onderzoeken onder de microscoop. Daarna analyseer ik dit weefsels en bespreek ik mijn bevindingen met mijn supervisor. Soms kom je gemakkelijk tot een diagnose. Maar sommige gevallen zijn gecompliceerder. Ze duren langer en je moet vaak meer geavanceerde technieken gebruiken “.

Davy zal tot november van dit jaar in Nederland verblijven. Daarna keert ze terug naar Cambodja om haar opgedane kennis in de praktijk toe te passen.