17-daagse donateurreis Laos

Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Laos. Laos is met slechts zeven miljoen inwoners één van de dunst bevolkte en één van de minst ontwikkelde landen in Azië. In Vientiane ontmoet u onze Laotiaanse medewerkster Khounkham Inthasone en bezoekt u het Nationaal oogheelkundig Instituut. In de provincies Xieng Khouang en Houaphan krijgt u een rondleiding in de oogklinieken.

En natuurlijk maakt u kennis met de verschillende minderheidsgroepen, met hun afwisselende cultuur en authentieke dorpjes. De ongerepte, weelderige natuur ervaart u tijdens de rondreis door de provincies. Uiteraard staat tijdens uw rondreis het bezoek aan de Vlakte der Kruiken op het programma. Verspreid over drie locaties liggen honderden gigantische kruiken, de grootste drie meter hoog, waarvan de oorsprong nog steeds niet bekend is. In het noorden van Laos maken we een prachtige boottocht. Deze afwisselende reis sluit u af in Luang Prabang. De relaxte, koloniale sfeer, het heerlijke eten en de groene omgeving, maken het de moeite waard om hier een paar dagen te verblijven.

Wij geven u met deze reis een goede indruk van de oogzorg die wij hier, dankzij u, ondersteunen. En u zult genieten van de prachtige natuur en gevarieerde cultuur van Laos.

De reis wordt begeleid door Margreet Geels, medewerkster van het kantoor in Amsterdam en ervaren reisbegeleidster. Onze Laotiaanse medewerkster Khounkham zal voor een deel ook met de reis meegaan en kan u veel vertellen over onze projecten en over haar land. De groep bestaat uit minimaal tien en maximaal veertien personen. Bij de keuze van de hotels zoeken we een balans tussen eenvoud, comfort en goede ligging.

Reisschema
dag 1 13 nov. Vertrek Amsterdam
dag 2 14 nov. Aankomst Vientiane
dag 3 15 nov. Verblijf Vientiane
dag 4 16 nov. Verblijf Vientiane; bezoek ‘National Ophthalmic Centre’
dag 5 17 nov. Ochtendvlucht naar Xieng Khouang; middag bezoek aan oogkliniek
dag 6 18 nov. Excursie Vlakte der Kruiken
dag 7 19 nov. Bus naar Nam Neun (± 4 uur rijden)
dag 8 20 nov Bus naar Sam Neua (± 5 uur rijden)
dag 9 21 nov. Verblijf Sam Neua; bezoek lokale oogkliniek
dag 10 22 nov. Bus naar Viang Thong (± 5 uur rijden)
dag 11 23 nov. Bus naar Nong Khiaw (± 5 uur rijden)
dag 12 24 nov. Verblijf Nong Khiaw; bezoek Pha Tok caves of de ‘100 watervallen’
dag 13 25 nov. Boot naar Pak Jim (± 3 uur) Bus naar Luang Prabang (± 3 uur)
dag 14 26 nov. Verblijf Luang Prabang
dag 15 27 nov. Verblijf Luang Prabang
dag 16 28 nov. Verblijf Luang Prabang
dag 17 29 nov. Vertrek Luang Prabang en aankomst Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Margreet Geels op 020 – 64 73 879 of m.geels@eyecarefoundation.nl.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.