Tanzania

 

Tanzania loopt ver achter op het gebied van oogzorg. Er zijn nauwelijks oogartsen en de gezondheidszorg van de overheid is grotendeels gericht op de gezondheid van moeder en kind, de bestrijding van malaria en de behandeling van hiv.

Eye Care Foundation is in 2006 voor het eerst gestart in Tanzania door de oogafdeling van het Kilimanjaro Christian Medical Center (KCMC) Hospital in Moshi te ondersteunen. De ondersteuning gaat nog steeds door en bestaat uit het trainen van basisvaardigheden voor eerstejaars studenten oogheelkunde en het opleiden van medewerkers in verschillende deelspecialismen. Het KCMC was oorspronkelijk een particuliere instelling (een missieziekenhuis) die het noordelijke deel van Tanzania bediende. Het fungeert als een tertiair ziekenhuis en is verbonden met de medische faculteit van de Tumaini University.

Sinds een paar jaar voert ECF een NURU-project uit in de Morogoro-regio. Het project omvat de bouw van drie nieuwe oogklinieken in de districten Malinyi, Ulanga, Kilombero en ondersteuning van de oogzorg in de stad Ifakara.

 

Team


Daniël Wilbard Mashele 
Project Coordinator

Laatste nieuws

Contactgegevens

Adres: Box 6313 Morogogo, Mibuyuni House, 105
Pamba Street

T: +255621082760