Oogzorg in Tanzania

Tanzania loopt ver achter op het gebied van oogzorg. Er zijn nauwelijks oogartsen en de gezondheidszorg van de overheid is grotendeels gericht op de gezondheid van moeder en kind, de bestrijding van malaria en de behandeling van hiv.

Eye Care Foundation is in 2006 voor het eerst gestart in Tanzania door de oogafdeling van het Kilimanjaro Christian Medical Center (KCMC) Hospital in Moshi te ondersteunen. De ondersteuning gaat nog steeds door en bestaat uit het trainen van basisvaardigheden voor eerstejaars studenten oogheelkunde en het opleiden van medewerkers in verschillende deelspecialismen. Het KCMC was oorspronkelijk een particuliere instelling (een missieziekenhuis) die het noordelijke deel van Tanzania bediende. Het fungeert als een tertiair ziekenhuis en is verbonden met de medische faculteit van de Tumaini University.

Sinds een paar jaar voert ECF een NURU-project uit in de Morogoro-regio. Het project omvat de bouw van drie nieuwe oogklinieken in de districten Malinyi, Ulanga, Kilombero en ondersteuning van de oorgzorg in de stad Ifakara.

 

Projecten

Malinyi Eye Unit

Wordt geopend in maar 2023.

Lees meer

Mahenge Oogziekenhuis 

Opens sinds 2022 in de Mahinge provincie.

Lees meer

Morogoro Oogziekenhuis

Ziekenhuis in Morogoro stad onder leiding van dr. Nassania.

Lees meer

St. Francis Ziekenhuis

Oogziekenhuis in de Morogoro regio onder leiding van dr. Azza.

Lees meer

Laatste nieuws

  • Beleef Zuid-Tanzania door de ogen van ECF

    Tijdens deze boeiende rondreis maakt u kennis met het werk van Eye Care Foundation in Tanzania. U reist naar de uitgestrekte provincie Morogoro in Zuid-Tanzania.... meer

  • Gefeliciteerd Dr. Stephen!

    Dr. Stephen Gefeliciteerd als: Oogarts & beste van de klas! We zijn enorm trots dat hij vandaag is afgestudeerd als oogarts aan de Muhimbili University... meer

  • Mahenge Eye Unit

    De Eye Unit in Mahenge, Tanzania is nu officieel geopend!! meer

Lokale project coördinator


Daniël Wilbard Mashele
d.wilbard@eyecarefoundation.nl

Contactgegevens

Adres: Box 6313 Morogogo, Mibuyuni House, 105
Pamba Street

T: +255621082760