Uw noodsteun is de enige zekerheid die een oogpatiënt heeft

U ziet in eigen land hoe ernstig de gevolgen van corona zijn. In Cambodja komt daar nog eens bij dat de mensen zijn getroffen door natuurrampen. Door tyfoons en overstromingen in het najaar van 2020 zijn veel oogsten mislukt. Acht van de tien arme gezinnen konden nog net leven van wat ze zelf verbouwden. Nu moeten ze hun inkomen bij elkaar schrapen. De allerarmste gezinnen hadden al weinig, maar nu hebben ze helemaal niets meer. 

U weet als trouwe donateur hoe zwaar het voor families is als iemand staar krijgt. Zeker in deze crisistijd. Terwijl een staaroperatie van slechts 20 minuten zoveel verschil maakt.

Maar steeds minder mensen zoeken medische oogzorg op uit angst voor de kosten van reis en behandeling. Daarnaast brengt het zich verplaatsen extra risico op besmetting met het coronavirus met zich mee.

Gelukkig is er ook hoopvol nieuws: van tijd tot tijd zijn er tijdelijk wat versoepelingen mogelijk. Dat zijn de momenten dat het oogzorgteam er op uit trekt om mensen te helpen. Het is nu extra belangrijk om de oogkampen zo dicht mogelijk bij de mensen brengen, want anders komen ze niet. Het is noodzakelijk dat we de mensen hierover goed voorlichten. Over het belang van tijdige oogzorg én dat alles zo veilig mogelijk gebeurt.

Laat de allerarmste gezinnen zoals dat van Prat alstublieft niet in de steek. Zorg er vandaag nog voor dat zij één zekerheid hebben: uw noodsteun!

U kunt hieronder kiezen welke noodsteun u het liefst geeft:

  • € 30 voor beschermingsmaterialen: om het risico op besmetting te beperken
  • € 35 voor een staaroperatie: zodat mensen als Prat weer kunnen zien, onmisbaar om te overleven
  • € 40 voor noodzakelijke voorlichting: over tijdige oogzorg, goed zien en om angsten voor de operatie
  • en besmettingsgevaar weg te nemen
  • € 45 voor een bijdrage aan oogkampen: die organiseren we veilig en zo dicht mogelijk bij de mensen in de buurt

Elke bijdrage is welkom! Uw noodsteun is op dit moment de enige zekerheid in het leven van mensen als Prat en hun families. Dank u wel!