Urgente oproep van dr. Anju Gurung uit Nepal

“Elke dag zie ik hier vooral veel vrouwen die dringend een oogoperatie nodig hebben. Zo ook mevrouw Janma Kanya (83).

Tot haar 77ste werkte zij op het veld om haar zeven zonen bij te staan. Totdat het niet meer ging. Als gevolg van staar gingen haar beide ogen verder achteruit. Uiteindelijk werd ze vrijwel blind. Zelfs toen ze bij haar zonen aandrong op een bezoek aan het ziekenhuis, werd haar noodkreet niet gehoord.

Zoals zoveel vrouwen in Nepal schikte zij zich in haar lot. Een vrouw heeft hier een achtergestelde positie. Een vrouw zwijgt als zij problemen heeft met haar ogen. Er was niemand die zich om mevrouw Kanya bekommerde. En een oogoperatie kost geld. Geld dat er niet is. Kunt u zich voorstellen dat een vrouw in Nepal erbij neerlegt als zij het zicht in beide ogen verliest? Haar gezondheid wordt doorgaans genegeerd in de familie.

Van een kennis kreeg mevrouw Kanya een tip over een oogkamp bij haar in de buurt. Zij kon meteen bij ons terecht. Op de eerste dag opereerde ik haar linkeroog, de dag daarna haar rechteroog. Toen het verband eraf ging, kon zij haar geluk niet op.

U en ik, wij samen, kunnen zorgen dat vrouwen als mevrouw Kanya de oogoperatie krijgen die voorkomt dat zij blind worden.

Op dit moment werk ik samen met Eye Care Foundation aan de voorbereiding van volgende oogkampen in Karnali. Die zijn hard nodig. Ik weet nu al zeker dat minstens 120 patiënten wachten op een operatie. Ik opereer al deze mensen met liefde en zet mij voor de volle 100% in. Maar uw financiële steun is nodig om dit voor elkaar te krijgen.

 

“U en ik, wij samen kunnen zorgen dat vrouwen als mevrouw Kanya de oogoperatie krijgen die voorkomt dat zij blind worden.

Helpt u mee met een gift van € 35 voor iemand die een staaroperatie zelf niet kan betalen?

Als oogarts ben ik verguld met de steun die wij krijgen van iemand zoals u. Ik doe het met liefde en zet mezelf voor de volle 100% in. Maar uw financiële steun voor oogpatiënten. Het is hun enige kans om weer te gaan zien.” Geef oogpatiënten een nieuw leven met uw gift.”