Onze visie

We hebben een wereld voor ogen waarin onnodige blindheid en slechtziendheid niet langer de mogelijkheden van mensen beperkt. Een wereld waarin de ongelijke toegang tot goede en bereikbare oogzorg verdwenen is en waarin iedereen de mogelijkheid heeft met een scherp zicht een toekomst op te bouwen. Je zelfstandig conform je capaciteiten kunnen ontplooien en op eigen benen kunnen staan zonder afhankelijk te moeten zijn van anderen is het perspectief waaraan wij willen bijdragen.

Onze missie

We zetten ons in voor de allerarmsten voor wie oogzorg onbereikbaar is, voor wie een staaroperatie of bril onbetaalbaar is. Blinde of slechtziende mensen die niet meer kunnen werken, vervallen zo in nog grotere armoede en zijn afhankelijk van hun familie. Kinderen kunnen door slechtziendheid niet goed meekomen op school. Terwijl dat allemaal niet nodig is.

Strategie

Eye Care Foundation wil haar donateurs en partners graag zo goed mogelijk op de hoogte houden van haar werkzaamheden en haar plannen. Daarom kunt u hier het strategische plan van Eye Care Foundation downloaden.

Afhankelijk van giften

Eye Care Foundation is een niet-gebonden stichting (zonder overheidssteun) die een bijdrage wil leveren aan de strijd tegen onnodige blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden. Daarnaast wil de stichting bijdragen aan de bewustwording in Nederland over de problematiek van onnodige blindheid en slechtziendheid.

Strategisch plan Eye Care Foundation

Voorkom onnodige blindheid.
Geef mensen kans op een beter leven.

Stichting Eye Care Foundation helpt onnodige blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden voorkomen en genezen. 80% van de blindheid is te herstellen door een eenvoudige staaroperatie. Veel slechtzienden zijn geholpen met een goede bril op sterkte. Zo simpel kan het zijn, maar zonder de hulp van u als donateur is het onmogelijk ons doel te bereiken.