Oogarts The Anh viert afronding studie

In 2001 kwam de Vietnamese arts The Anh Mai samen met zijn Nederlandse vrouw naar Nederland. Hij behaalde achtereenvolgens zijn Nederlandse artsdiploma, zijn doctoraat (beeldvorming bij glaucoom) en recent rondde hij zijn opleiding tot oogarts af in Groningen. Hij werkt nu als oogarts in Winschoten/Delfzijl.

Eye Care Foundation was geen onbekende organisatie voor The Anh, want hij loopt al zes jaar elk jaar de Dam-tot-Damloop voor de stichting. Ter gelegenheid van het afronden van zijn studie, vroeg Dr Mai alle gasten geen cadeau mee te brengen, maar  een donatie voor Eye Care Foundation te geven. Velen gaven hieraan gehoor en in totaal werd € 1060,-  opgehaald. The Anh en zijn vrouw besloten de belastingdienst ook een duit in het zakje te laten doen.

Hoe dat werkt?  Ze verdubbelden zelf het bedrag tot € 2120,- waarmee het totale bedrag aan giften aan ANBI organisaties hoger was dan 1% van het jaarinkomen, en dit aftrekbaar is van de belasting. Zo komt dat bedrag dus weer terug in de vorm van een lagere belastingaanslag over. En op die manier krijgt Eye Care Foundation het dubbele bedrag!

The Anh, bedankt voor dit mooie gebaar!