Margreet Geels
Manager events en relatiebeheer

Mede door mijn bezoek aan de projecten heb ik gezien hoe belangrijk het werk is dat wij, en andere collega organisaties, verrichten. Je ogen heb je hartstikke nodig en zorg is niet overal even vanzelfsprekend. Inmiddels heb ik zelf twee staaroperaties gehad en merk eens te meer hoe belangrijk je ogen zijn. 

Margreet Geels is in 2004 begonnen bij Mekong Eye Doctors (MED). In 2008 fuseerde MED met Oogzorg Wereldwijd en vormden Eye Care Foundation, zoals we dat nu kennen. Sinds 2004 heeft ze zo’n beetje alle functies bekleed die er zijn binnen de organisatie zijn, behalve financiën. Zo heeft ze de redactie voor de website, mailings en nieuwsbrieven gedaan, ECF sociale-mediakanalen opgezet, database beheer en fondsenwerving. Margreet geniet vooral van de uiteenlopende verhalen van donateurs en doet nu dan ook met groot plezier Het relatie beheer met donateurs en het organiseren van (donateur)events en reizen.   

De band met Azië was er al voor 2004. Margreet heeft Moderne Aziatische geschiedenis gestudeerd met als specialisatie Vietnam. Ze is daar ook afgestudeerd en heeft er enige tijd gewoond. Ze heeft tien jaar voor Koning Aap reizen gewerkt en een tweetal jaren voor het Medisch Comité Nederland Vietnam (MCNV).