Kunst en muziek in Stroomhuis

Dicht bij voor ver weg

Kunst Stroomhuis

Kunst en muziek in Stroomhuis voor goede doel Eye Care Foundation
1-10 juni, Stroomhuis, Neerijnen

Al 35 jaar zet Eye Care Foundation zich in om onnodige blind- en slechtziendheid in ontwikkelingslanden te voorkomen. Ter gelegenheid van dit 35 jarige jubileum opent op 31 mei in het Stroomhuis in Neerijnen de tentoonstelling Dicht bij voor ver weg met werk van Anke de Jong. Zij zal een deel van de opbrengst van de verkopen aan Eye Care Foundation schenken. “De reden dat ik dit doe, is dat ik het werk van ECF belangrijk vind.  Ogen zijn onmisbaar voor een zelfstandig leven in ontwikkelingslanden waar je geen beroep kan doen op financiële hulp van een overheid of andere organisaties als je blind bent.” aldus Anke de Jong.

Opening 31 mei
Tijdens de opening (20.00 uur) zal Anke’s echtgenoot Cees van der Windt, oogarts in het Rivierenland ziekenhuis, vertellen over zijn werk dat hij jaarlijks voor ECF doet in Zuidoost Azië.

Muzikale bijdrage door Bert van de Brink
Bert van de Brink, pianist en accordeonist zal deze avond muzikaal opluisteren. Bert verlangt, vanwege het hem persoonlijk nauw aan het hart liggende goede doel, geen honorarium voor dit optreden.

Foto’s van oogzorgprojecten in Azië
Bij de expositie zijn foto’s te zien van Mariëlle van Uitert. Deze foto’s tonen oogzorgprojecten van Eye Care Foundation.

Doneren
De opening en de tentoonstelling zijn gratis te bezoeken. Gasten worden uiteraard wel in de gelegenheid gesteld een gift te doneren voor Eye Care Foundation. Eye Care Foundation betreft een fiscaal gunstige ANBI-stichting, met als rekeningnummer:  NL14 ABNA 0543 4445 54 t.n.v. Eye Care Foundation

Over Eye Care Foundation
Eye Care Foundation is ontstaan uit de behoefte om vanuit Nederland ondersteuning te geven aan het opzetten en versterken van goede en betaalbare oogzorg in ontwikkelingslanden. In eerste instantie gebeurde dat vooral door uitzending van oogheelkundige teams. De steun is inmiddels verschoven naar het versterken van de lokale capaciteit door opleidingen mogelijk te maken, het verbeteren van de infrastructuur door het bouwen van oogklinieken en het doneren van oogheelkundige apparatuur. De steun van Eye Care Foundation is gericht op de allerarmsten voor wie goede medische zorg onbereikbaar of onbetaalbaar is. Eye Care Foundation heeft projecten in de Himalaya regio (Nepal), Zuidoost Azië (Vietnam, Cambodja, Laos) en in Afrika in Tanzania, Rwanda en Zambia.

Adres
Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Openingstijden
Zaterdag 1 t/m maandag 10 juni (2e Pinksterdag). De expositie is dagelijks geopend van 11 t/m 17 uur, m.u.v. maandagen, toegang en parkeren vrij.