Jeffrey loopt Damloop met buddy Thara

Jeffrey is een van de helden die dit jaar de Dam tot Damloop voor Eye Care Foundation loopt. Beter gezegd, hij is een superheld! Jeffrey is door Leber, een erfelijke aantasting van de oogzenuwen, zeer slechtziend geworden. Maar dit weerhoudt hem er niet van om fanatiek te sporten.

Jeffrey vertelt: Hallo, mijn naam is Jeffrey. Je ziet misschien het niet aan mij maar ik ben zeer slechtziend. Tot mijn 23ste werkte ik al souschef in de horeca. Toen sloeg het noodlot toe en raakte ik mijn zicht kwijt. Binnen 2 maanden tijd ben ik van 100% zicht naar 5% zicht gegaan. Helaas zie ik niets dan licht en donker. Er is bij mij Leber geconstateerd, een erfelijke aantasting van de oogzenuwen die erg zeldzaam is. Met mijn ogen is niks aan de hand maar de beelden worden niet meer doorgegeven aan mijn hersenen. Ondanks deze enorme tegenslag en diepe dalen, laat ik me niet beperken/begrenzen om alles uit het leven te halen. Sport, met name voetbal, was altijd mijn passie. De droom van voetballer kan ik helaas niet meer najagen. Maar fit en sportief zijn blijft voor mij essentieel om goed in mijn vel te zitten. Sinds maart 2016 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan: hardlopen met mijn buddy Thara. Dit gaat zo goed dat wij ons als doel hebben gesteld om met grote evenementen mee te lopen voor aardig wat kilometers.

Thara en Jeffrey

Steun Jeffrey en Thara met behulp van hun QR-code!

Jeffrey en Thara

 Veilig en gratis betalen met iDEAL QR via uw eigen bank

  • Download de gratis iDEAL-app in de app stores*
  • Scan de iDEAL QR-code met de iDEAL-app
  • Betaal veilig via uw mobiel bankieren app
  • Ontvang direct een bevestiging van de betaling

*Zoek op iDEAL. U herkent de app aan het iDEAL-logo.