Het verhaal van Canh

Canh Do kan op school de lessen maar moeilijk volgen. Hij kan de uitleg van de leraar op het bord niet lezen. Daarom kijkt hij mee in de notities van zijn klasgenoten. Soms leent hij hun aantekeningen om die thuis over te kunnen nemen. Canh is bang om vragen van leraren te beantwoorden. Hij heeft dit allemaal niet aan zijn ouders verteld. Hij denkt dat het normaal is en weet niet dat hij een oogcontrole nodig heeft.

Canh Do is geboren in een arm gezin in een van de armste districten van Vietnam. Zijn vader is visser, zijn moeder doet seizoensarbeid om wat te verdienen. Ze verdienen samen maar net genoeg om hun zoon en zijn jongere zus groot te brengen.

Waar zou Canh Do heen moeten om zijn ogen te laten meten? Nergens in de nabije omgeving is een optiekwinkel te vinden waar een betrouwbare oogtest mogelijk is. Het openbaar vervoer in het district is gebrekkig.

Jubileumboek: 35 years mission Eye Care


Al meer dan drie decennia werkt de Eye Care Foundation (ECF) aan het voorkomen en genezen van vermijdbare blindheid en slechtziendheid in landen met lage inkomens in Azië en Afrika. Met de steun van haar donoren heeft ECF miljoenen oogpatiënten en hun families uitzicht op een beter leven gegeven.

Dit unieke boek vertelt het verhaal over de ervaringen en ontwikkelingen van de Eye Care Foundation in de afgelopen 35 jaar. Het werk van ECF gaat door en is nog lang niet voltooid!

Actueel

Damlopers bedankt
Ook dit jaar was de Dam tot Damloop voor Eye Care Foundation een groot succes. Bedankt voor jullie inzet én de gezelligheid!

Kom in actie voor Eye Care Foundation
Een berg beklimmen, een BBQ organiseren, vrienden uitnodigen voor een huiskamerconcert of zelfgemaakte cakejes verkopen. Wij zijn benieuwd naar jouw idee!

Projecten uitgelicht


Cambodja – Ratanakiri

De huidige oogzorg afdeling van het provinciale ziekenhuis biedt te weinig ruimte om effectief en efficiënt te werken. Daarom wordt er op het terrein van het ziekenhuis een nieuwe oogkliniek gebouwd.

Ratanakiri oogzorg project


Vietnam – Oogmetingen

Het percentage van slechtzienden is onder kinderen in Vietnam opvallend hoog. Slechtziendheid kan bij kinderen problemen in de ontwikkeling veroorzaken. Daarom ondersteunt Eye Care Foundation het uitvoeren van oogmetingen op scholen.

Vietnam oogmetingen


Laos – Houaphan

Eye Care Foundation investeert in het opleiden en trainen van lokale medewerkers op het gebied van oogzorg. Dit vergroot de kwaliteit van de oogzorg. Daarnaast wordt op deze manier de duurzaamheid gewaarborgd.

Houaphan oogzorg project

Laatste nieuws

  • NJOMBE PROJECT Daniel Wildbard, projectcoördinator van Tanzania, woonde een bijeenkomst bij met de Njombe Regional Eye Care Coordinator (RECC), Dr. Simon... Lees meer
  • Gelooft u in wonderen? In de plaatselijke kliniek luidt de diagnose na een onderzoek: “U heeft gevorderde staar in beide ogen” . Dat... Lees meer
  • Het voorzitterschap wordt overgedragen aan Björn Stenvers door ambassadeur H.E. Gahendra Rajbhandari Een nieuwe voorzitter voor de NFN Vandaag is het voorzitterschap van de Nepal Federatie Nederland (NFN) overgedragen aan Björn Stenvers door de ambassadeur van Nepal,... Lees meer

  • Dam tot Damloop Dam tot Damloop 18 september 2022 gaat door! Maak de leukste hardloopwedstrijd van Nederland nog leuker. Loop voor een ander... Lees meer
  • Het verhaal van drie zusjes De drie zusjes bleken na een oogonderzoek van Eye Care Foundation alle drie aangeboren staar te hebben. Alleen met... Lees meer
  • Actie Lions Club Tiel ‘Tiel Pakt Uit’ is een twee jaarlijks terugkerende gebeurtenis waarbij op zaterdag en zondag diverse acties en evenementen plaatsvinden... Lees meer

Alle nieuwsberichten