Hoe start ik zelf een actie?

Bedankt dat jij in actie komt voor Eye Care Foundation! Elke vorm van aandacht voor het bestrijden van blind- en slechtziendheid wereldwijd is van groot belang. Onze stichting kan haar werk alleen voortzetten met jouw hulp! 

Heb je al een idee bedacht voor jouw actie? Super, kijk dan hieronder welke stappen je kunt zetten om jouw actie tot een groot succes te maken!  

Nog geen idee? Kijk dan hier of hier voor inspiratie of neem contact op met Margreet Geels via m.geels@eyecarefoundation.nl. Wij helpen je met veel plezier! 

Super leuk een actie opzetten, maar waar begin je? Wij helpen je graag verder met wat tips om een succesvolle actie op te zetten. 

1
Maak een actie pagina.
Dit kan bijvoorbeeld via geef.nl. Upload foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom je de actie bent gestart. Een groot deel van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om de actie te starten.


Begin klein.
Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen. 


Go big!
Verspreid je actie onder een groter publiek. Dit kan op veel verschillende manieren: Lees hier meer. 


Follow up.
Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze. Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via social media


Eindsprint.
Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met:

Margreet Geels
Manager events
margreet@eyecarefoundation.nl
020 – 647 38 79